Bulgaria vrea să naționalizeze o întreagă stațiune deținută de ruși la Marea Neagră

Sursa foto: Kamchia / Facebook

Parlamentul bulgar pregătește o lege de naționalizare a imensului complex turistic rusesc Kamchia de la malul Mării Negre și punerea acestuia sub controlul statului bulgar.

Stațiunea Kamchia, promovată ca un „centru pentru educație, cultură, recreere, sport, sănătate, afaceri și turism de congrese”, este deținută de capitalul rusesc, dar este gestionată în Bulgaria de cetățeni bulgari care nu fac formal parte din regimul de sancțiuni al UE, potrivit Euractiv.

Ivaylo Mirchev, deputat din coaliția Noi Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democratică, descrie stațiunea drept o enclavă rusă pe coasta bulgară, ce funcționează de peste 14 ani.

„Inițiativa legislativă este mult prea întârziată, mai ales având în vedere războiul continuu al Rusiei din Ucraina. Sancțiunile internaționale împotriva Rusiei sunt în vigoare din 2014, și altele noi sunt adoptate ca răspuns la agresiunea Rusiei”, a declarat Mirchev.

„Pentru ca Bulgaria să-și îndeplinească obligațiile de a impune aceste măsuri restrictive internaționale, trebuie adoptată o lege specifică”, a adăugat el.

După începerea războiului din Ucraina, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat că Centrul Kamchia al Rusiei ar putea fi folosit pentru extinderea influenței Moscovei în Europa.

Cu o săptămână în urmă, departamentul de proprietăți al Moscovei a cerut numirea unui director al companiei petroliere rusești Lukoil Neftochim Burgas, în calitate de șef al centrului Kamchia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL