Burduja: Actuala schemă de compensare/plafonare a asigurat românilor al patrulea cel mai ieftin gaz şi UE

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Burduja, Sebastian Burduja, a anunţat joi că actuala schemă de compensare/plafonare a asigurat românilor al patrulea cel mai ieftin gaz şi UE şi a cincea cea mai ieftină energie electrică iar în şedinţa Executivului vor optimiza schema, luând în calcul scăderile de pe piaţă. Burduja a mai anunţat că aşa cum a promis, a propus abrogarea posibilităţii impunerii acelei taxe pe soare, a articolului care din 2026 ar fi dat ANRE posibilitatea de a impune o taxă a prosumatorilor.

”Actuala schemă de compensare/plafonare a asigurat românilor al patrulea cel mai ieftin gaz şi UE şi a cincea cea mai ieftină energie electrică.(..) Prin propuneea de azi, optimizăm această schemă şi luăm în calcul scăderile de pe piaţă la energie electrică şi gaze naturale”, a anunţat ministrul Energiei în şedinţa de Guvern.

Ministrul a arătat că astăzi, ”România are cel mai mic preţ al energiei electrice din regiune, pe piaţa angro şi unul dintre cele mai mici din UE”.

”Investiţiile demarate încep să se vadă şi pe pieţe şi trebuie să se vadă şi în facturile românilor. Este şi o pregătitre a etapei de după 2025, în care asigurăm că furnizorii vor face oferte corecte pentru consumatorii finali”, a arătat Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: