Burduja: Cea mai mare problemă a Bucureştiului, astăzi, este fenomenul drogurilor care a scăpat de sub control

Burduja
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că cea mai mare problemă a Bucureştiului, astăzi, este fenomenul drogurilor care a scăpat de sub control, el criticându-l pe primarul în funcţie, Nicuşor Dan, că a retras poliţiştii din proximitatea şcolilor, din parcuri şi locuri publice.

”Cea mai mare problemă a Bucureştiului, astăzi, este acest fenomen al drogurilor care a scăpat de sub control, în special în ultimii ani de zile. Undeva la peste 80% din drogurile ilicite se consumă în Bucureşti, consumul s-a triplat în ultimii 10 ani de zile. Ce poate face Primăria Generală şi nu a făcut în ultimii ani. Ai Poliţia Locală, ca instrument al primarului, care asigură ordinea publică. Nicuşor Dan a retras poliţiştii din proximitatea şcolilor, a retras poliţiştii din parcuri şi locurile publice”, a declarat la Antena 3 Sebastian Burduja.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a mai spus că se poate face şi un sistem de monitorizare video în zonele sensibile din Capitală, unde se întâmplă în general astfel de tranzacţii. Burduja a precizat că mai trebuie să faci un lucru, care nu ţine neapărat de consumul de droguri ci şi de modul în care arată Bucureştiul.

”Eşti obligat să reabilitezi casele dărăpănate din acest oraş unde astăzi sunt focare pentru dealerii de droguri şi consumatorii de droguri”, a subliniat el. ”Problema drogurilor nu se poate rezolva de azi pe mâine şi de către o singură instituţie. Când mă refer la Primăria Generală, trebuie să ai un om de dialog, care să facă echipă şi cu ministrul de Interne şi cu Agenţia Naţională Antidrog, şi cu Ministerul Educaţiei pentru programele de prevenţie, şi cu ministerul Sănătăţii”, a subliniat Burduja.

Sebastian Burduja l-a criticat pe Nicuşor Dan pentru modul în care arată centrul oraşului, precizând că primarul general ”nu are grijă de lucrurile simple”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: