Burduja, după ce Nicușor Dan a afirmat că a depus două proiecte pentru modernizarea sistemului de termoficare

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja
Sebastian Burduja, președintele PNL București și candidat la Primăria Capitalei, critică într-o postare pe pagina oficială faptul că actualul primar, Nicușor Dan, a mințit la o emisiune TV când a afirmat că a depus două proiecte pe linia de finanțare pentru modernizarea sistemului de termoficare. Acesta apreciază faptul că trei mari administrații, Constanța, Cluj-Napoca și Craiova au semnat contracte de finanțare pentru fondul de Modernizare a rețelei de termoficare . Valoarea proiectelor este de aproape 1 miliard de lei.
„De ce să minți bucureștenii? E de neînțeles. Aseară, la o emisiune TV de maximă audiență, primarul actual a afirmat că a depus două proiecte pe linia de finanțare deschisă la 1 februarie de ministerul Energiei pentru modernizarea sistemului de termoficare. Din păcate, deși lipsa apei calde și a căldurii este cea mai dureroasă și urgentă problemă pentru bucureșteni, primarul nu a pregătit de patru luni niciun proiect. Acesta este adevărul trist. Iar banii gratis, obținuți de echipa mea din Fondul pentru Modernizare, se vor termina, pentru că alte orașe se mișcă mai repede și mai bine.
Am semnat astăzi, la Ministerul Energiei, cu trei mari administrații (Constanța, Cluj-Napoca și Craiova) contractele de finanțare din Fondul pentru Modernizare în cadrul apelului aferent Programului-cheie 5 – Cogenerare de înaltă eficiență și modernizarea rețelelor de termoficare — Sprijin pentru modernizarea și realizarea de centrale în cogenerare de înaltă eficiență și pentru modernizarea rețelelor de termoficare. Valoarea proiectelor este aproape 1 miliard de lei! Înseamnă investiții, locuri de muncă, apă caldă și căldură la un preț mai mic pentru aceste comunități.
Din păcate, Bucureștiul nu a fost una dintre aceste administrații, iar primarul general a mințit pur și simplu susținând că și Capitala a aplicat. Nu este adevărat. Îl avertizez pe primarul Nicușor Dan să o facă rapid – banii se vor termina și Capitala va rămâne iarăși pe dinafară.
După ce am pierdut timp cu Gabriela Firea care a stat doi ani să facă o documentație simplă pentru fonduri europene, după ce am pierdut peste 200 de milioane de euro gratis din POIM cu Nicușor Dan, pentru că a întârziat achiziția cu 15 luni, bucureștenii riscă să piardă din nou fondurile necesare reabilitării sistemului de termoficare. Gigacaloria rămâne la peste 1000 de lei în Capitală, în timp ce la Oradea costă de aproape trei ori mai puțin!
E timpul pentru schimbare. Pe 9 iunie, nu uita: un vot schimbă tot.
CMF: 21240015”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: