Burduja: Ne pregătim în mod special pentru provocările care vor apărea din nou, din păcate, în zona Galaţi

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, duminică, după o nouă reuniune a Comandamentului energetic în contextul fenomenelor meteorologice anunţate, că deocamdată nu sunt probleme de funcţionare a sistemului, nici la nivelul reţelei de transport, nici la nivelul reţelelor de distribuţie, nici la nivelul marilor producători. ”Ne pregătim în mod special pentru provocările care vor apărea din nou, din păcate, în zona Galaţi. Electrica (DEER) a luat măsuri speciale pentru protejarea staţiei de la Pechea, care a mai fost afectată şi la precedentele inundaţii”, a arătat el.

”Am încheiat o nouă reuniune a Comandamentului energetic, convocat pentru pregătirea sistemului energetic naţional în contextul condiţiilor meteorologice deosebite anunţate. Apreciez faptul că Dispecerul Energetic Naţional, împreună cu operatorii de transport şi distribuţie, s-au mobilizat exemplar pentru a face faţă situaţiilor care vor apărea pe parcursul acestor zile. Operatorii de distribuţie au echipe suplimentare de intervenţie, stocuri de materiale pregătite (inclusivi stâlpi pentru eventuale înlocuiri), operatori adiţionali de call center – totul pentru a putea răspunde cât mai rapid la provocările apărute şi pentru a restabili în timpul cel mai scurt alimentarea cu energie electrică şi gaze a gospodăriilor”, a arătat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

El a menţionat că, până în prezent nu sunt probleme ieşite din comun.
”Vestea bună este că, la această oră, nu avem probleme de funcţionare a sistemului, nici la nivelul reţelei de transport, nici la nivelul reţelelor de distribuţie, nici la nivelul marilor producători. Există câteva incidente şi deranjamente pe liniile de medie şi de joasă tensiune, în limitele unei zile obişnuite de lucru. Monitorizăm situaţia prin comandamente constituite la nivelul fiecărei entităţi. Ne pregătim în mod special pentru provocările care vor apărea din nou, din păcate, în zona Galaţi. Electrica (DEER) a luat măsuri speciale pentru protejarea staţiei de la Pechea, care a mai fost afectată şi la precedentele inundaţii”, a adăugat el.
Ministrul a atras atenţia autorităţilor locale asupra importanţei toaletării la timp a copacilor.
 Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: