Bursele de excelență pentru olimpici, neplătite de luni de zile

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: George Călin

Cum premiezi un olimpic internațional, cu două locuri 1 la două competiții? Dacă ești Statul Român, iei decizia să premiezi o singură competiție. Și dacă tot se încăpățânează să facă performanță, amâni 5 luni până să îi dai premiul cuvenit conform legii.

De fapt, este situația în care sunt toți o olimpicii naționali și internaționali de la liceul privat care a obținut mai mult de 10% din medaliile internaționale. Deși ei au făcut performanță, Ministerul Educației nu a reușit să le plătească bursele și arată spre autoritățile locale. Care, la rândul lor, dau vina pe alocările bugetare.

David are 18 ani. Este elev în clasa a 12-a la Liceul Internațional de Informatică din București și a adus României două medalii de aur: La Olimpiada Internațională de Matematică și la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori. A rămas doar cu amintirile frumoase și aprecierea colegilor și profesorilor. Nu și-a primit nici până acum bursa de execelență. Mai mult, deși are două medalii de aur are dreptul la o singură bursă.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL