Bușoi, la PCI Day: Avem un interes strategic major

Cristian Bușoi
CRISTIAN BUȘOI / FACEBOOK

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că„ proiectele de interes comun, finanțate din Connecting Europe Facility, sunt o expresie a solidarității europene și interconectează mai bine țările UE în sectorul energiei, al gazului și mai nou, al infrastructurii de hidrogen sau de captare a carbonului”

„Foarte onorat să fiu, astăzi, la PCI Day, alături de doamna comisar pentru Energie, Kadri Simson și Directorul General al DG Ener, Ditte Juul Jorgensen.

Proiectele de interes comun, finanțate din Connecting Europe Facility, sunt o expresie a solidarității europene și interconectează mai bine țările UE în sectorul energiei, al gazului și mai nou, al infrastructurii de hidrogen sau de captare a carbonului. Pentru a renunța definitiv la importurile de gaz din Rusia și pentru a ne atinge țintele strategice de decarbonizare, aceste proiectele de interes comun sunt esențiale.

Pentru România, care își va crește producția de electricitate în următorii ani, și care va începe să folosească la maximum potențialul Mării Negre în producția de gaz, este vital ca aceste parteneriate să se dezvolte.

Avem un interes strategic major ca interconectările între țările europene pe axele Est-Vest și Nord-Sud să crească cât mai mult. Trebuie să lucrăm cu toată determinarea pentru atingerea acestui obiectiv!”, scrie Cristian Bușoi.

epp group

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: