MApN anunță inaugurarea Centrului de Instruire F-16 din România,unde vor fi antrenați viitorii piloți ucraineni de F-16

Sursa foto: Wikipedia

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, au inaugurat luni, 13 noiembrie, Centrul European de Instruire F-16 din România, care va funcționa în Baza Aeriană 86 Fetești. Centrul va fi folosit inclusiv la antrenarea piloților ucraineni pe avioane militare F-16, informează MApN.

„Centrul European de Instruire F-16 va avea un rol vital în pregătirea piloților români pentru operarea acestor aeronave performante. Prin această ambițioasă inițiativă, ne propunem nu doar să antrenăm un număr semnificativ de piloți, ci și să obținem noi calificări pentru aceia care operează deja avioane F-16 în România”, a spus ministrul român al Apărării.

În același timp, ministrul Tîlvăr a evidențiat că Centrul din Baza Aeriană 86 își propune să creeze un răspuns adecvat nu doar pentru nevoile actuale și viitoare ale Forțelor Aeriene Române, „ci și pentru sprijinirea aliaților și partenerilor, precum Ucraina”, se arată în comunicatul MApN.

Acest proiect reprezintă o „bornă importantă atât pentru cooperarea româno-olandeză, cât şi pentru reflectarea practică a solidarității aliate”.

Totodată, va accelera pregătirea piloților români pentru operarea avioanelor F-16 achiziționate de România din Norvegia și care urmează să intre curând în dotarea Forțelor Aeriene Române, precizează Ministerul Apărării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL