Butelii cu gaze fluorurate, oprite la graniță de Garda de Mediu Constanța

Sursa foto: Pixabay

Garda de Mediu Constanţa a anunţat că nu a permis intrarea în ţară a peste 1.100 de butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, care nu respectau legislaţia.

Garda de Mediu a anunţat marţi, că marfa venea din Turcia şi era destinată unei firme din Braşov.
„Garda de Mediu Constanţa nu a permis introducerea pe teritoriul României a 1140 butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, R134a, R410a şi R407c. Marfa avea ca destinaţie o societate din judeţul Braşov şi a fost expediată din Turcia. Societatea importatoare nu a făcut dovada înscrierii în registrul F Gas, respectiv nu a facut dovada alocării cotei pentru anul 2023. Cantitatea  totală de tone echivalent CO2 aferentă încărcăturii este de 21145,6, depăşind pragul de 100 tone echivalent CO2, astfel încât este necesară alocarea unei cote anuale, conform prevederilor Regulamentului nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.
Sursa citată a menţionat că acest control a fost realizat împreună cu alte autorităţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Port Constanţa.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL