Buzău: Preşedintele CJ a refuzat titlul de cetăţean de onoare – „Îmi era puţin jenă să mă votez eu…”

Sursa foto: Petre Emanoil Neagu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Petre Emanoil Neagu, aflat la finalul mandatului, a fost propus de vicepreşedintele instituţiei la conferirea titlului de cetăţean de onoare al judeţului, pentru activitatea depusă de-a lungul a 24 de ani în administraţie, distincţie pe care a refuzat-o, proiectul fiind retras de pe ordinea de zi a şedinţei CJ.

Potrivit CJ, iniţiatorul proiectului, vicepreşedintele instituţiei, Robert Adrian Petre a subliniat în referat implicarea lui Petre Emanoil Neagu în dezvoltarea infrastructurii judeţene, elaborarea unor strategii de dezvoltare durabilă, dezvoltarea turismului şi susţinerea asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară.

„Cei 24 de ani reprezintă şase mandate ale Consiliului Judeţean Buzău din cele opt mandate corespunzătoare perioadei 1992 – 2024. Primul său mandat 1992 – 1996 a fost de consilier judeţean, iar din 2004 şi până în prezent a fost vicepreşedinte şi respectiv preşedinte al CJ (noiembrie 2015 – iunie 2016, 2016 – 2020, 2020 – 2024). Principalul său punct forte a fost că prin echilibru, diplomaţie, comunicare şi consecvenţă a realizat un parteneriat funcţional, instituţional şi politic pe criterii de stabilitate, eficienţă şi respect. A îndeplinit responsabilităţi în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, ca membru titular în Comitetul European al Regiunilor, membru cu drepturi depline în Administraţia Regiunilor Europene şi a fost un promotor activ al stabilirii şi dezvoltării relaţiilor de înfrăţire cu unităţi administrativ – teritoriale din Republica Moldova. Demersul meu, ca iniţiativă, nu este unul de tip politicianist. Cred cu convingere că este nevoie, atât în administraţia publică locală cât şi la nivel central, de repere de competenţă reprezentate de oameni reali, nu perfecţi, dar implicaţi”, se afirmă în proiectul de hotărâre întocmit de vicepreşedintele CJ, Robert Adrian Petre.

Cu ocazia şedinţei CJ de joi, proiectul de hotărâre prin care s-a dorit conferirea titlului onorific preşedintelui a fost retras de pe ordinea de zi, la solicitarea preşedintelui Petre Emanoil Neagu.

„Am participat la ultima şedinţă a CJ în calitate de preşedinte. Colegii au vrut să-mi facă o surpriză, ştiam din surse de această surpriză, eu nu cred că mi-am spus ultimul cuvânt şi încă mai am lucruri de făcut ca într-adevăr, poate într-o zi dacă este să merit, va hotărî, cine va hotărî să devin cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Sper ca în mandatul pe care buzoienii mi-l vor da ca parlamentar în Camera Deputaţilor să pot să rezolv anumite lucruri care nu au putut fi rezolvate în aceşti 10 ani de când sunt preşedinte al CJ. Îmi era puţin jenă să mă votez eu…”, a afirmat preşedintele CJ.

Petre Emanoil Neagu ocupă poziţia a doua pe lista Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie, după preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. A

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: