Câciu: Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? Realitatea spune că evaziunea fiscală rămâne constantă

Sursă foto: Facebook / Adrian Câciu

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că avem evaziune foarte mare. ”10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a spus el, arătând că realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă. Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem, ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane.

”Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a declarat Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ministrul a precizat că ”în PNRR este un angajament foarte clar, şi anume 2,5 puncte procentuale din PIB trebuie realizate din creşterea capacităţii administrative de colectare a statului român.

”Haideţi să ne facem treaba. (…) Dacă digitalizarea ANAF continuă aşa cum a început, eu zic că da”, a spus ministrul, întrebat dacă ne vom încadra în acest procent până la finalul anului.

Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane.

”Dacă sistemul spune, ăsta este cu risc, ăsta nu e cu risc, acolo trebuie să ajungem”, a completat el, arătând că se referă la subiectivism, pentru că ”realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: