Câciu: După ce România primeşte de la CE aprobarea pe revizuirea PNRR, imediat se depune cererea de plată

nicolae ciuca
Surrsa foto: captură video

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a afirmat că, după ce România primeşte de la Comisia Europeană aprobarea pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, imedat se depune şi cererea de plată numărul trei. El a explicat că mai bine avem toate jaloanele şi ţintele clarificate cu Comisia Europeană decât să facem un lucru superficial.

Adrian Câciu a fost întrebat luni, la Prima News dacă toate ţintele şi jaloanele din PNRR pentru cererea trei de plată sunt închise.
“Mai sunt trei sau patru care ar trebui clarificate prin vizita la Bruxelles. Am avut o şedinţă de follow-up, de progres, ce clarificări a cerut Comisia Europeană pe acele jaloane şi ţinte la care s-au ridicat o serie de observaţii pe trei sau patru jaloane. Se merge la Bruxelles săptămâna aceasta, săptămâna viitoare, pentru a se închide şi a se clarifica, a se închide cu Comisia….Sunt pe energie, pe dezvoltare şi mai avem la Finanţe de clarificat o situaţie pe un jalon din 2022”, a explicat Adrian Câciu
Întrebat când preconizează că putem să facem această cerere, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a răspuns: “Imediat după ce România primeşte de la Comisia Europeană aprobarea pe revizuirea Planului Naţional de Redreasare şi Rezilienţă, imediat se depune cererea de plată numărul trei. Am auzit şi voci că s-ar fi putut depune mai devreme. Practic, ea intra în suspendare pentru că nu intra în evaluarea Comisiei. Regulamentul este foarte clar. Această cerere, că a patru, că e trei, că e doi, depinde de progresul fiecărui stat membru. Sunt state care nu au depus nici cererea de plată numărul doi. Noi avem deja aprobată această cerere de plată. Sunt doar patru state care au depus cererea de plată numărul trei, noi o să fim al cincilea stat”, a declarat el.
Adrian Câciu a precizat că este indicat un dialog cu Comisia Europeană pentru chestiunile tehnice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: