Camera Deputaților și Senatul se reunesc pentru numirea membrilor Consiliului ASF

autoritatea de supraveghere financiară
Sursa foto: Inquam Photos

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Social-democratul Alexandru Petrescu şi Gabriel Avrămescu (PNL) sunt cotaţi cu cele mai mari şanse pentru funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar Maria Gabriela Horga (PNL) este favorită pentru un post de vicepreşedinte, conform unor surse parlamentare. Până vineri, la expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor, s-au înscris doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte şi patru pentru cea de prim-vicepreşedinte. După audierea şi avizarea candidaţilor în comisiile de specialitate, plenul comun pentru alegerea noii conduceri a ASF ar urma să aibă loc de la ora 15.30. Votul este secret, cu buletine de vot.

Pentru funcţia de preşedinte – membru executiv s-au înscris Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, şi Alin Chitu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care a demisionat la sfârşitul lunii noiembrie. Chitu şi-a înregistrat candidatura pentru mai multe funcţii din conducerea ASF. Candidaţii la funcţiile de prim-vicepreşedinte sunt Gabriel Ioan Avrămescu (PNL), Nini Săpunaru, Ioan Gheorghe Ţară, în prezent membru neexecutiv în Consiliul ASF, şi Alin Chitu. Funcţia de vicepreşedinte – Sectorul instrumente şi investiţii financiare este vizată de Maria Gabriela Horga (PNL), Călin Mihai Rangu, Nini Săpunaru, Sorin Florescu – în prezent şef serviciu în cadrul ASF, şi Alin Chitu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL