Camera Reprezentanţilor a votat pentru deschiderea unei proceduri de impeachment a preşedintelui Joe Biden

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Camera Reprezentanţilor, unde republicanii au majoritatea, a aprobat miercuri o rezoluţie pentru a deschide oficial o anchetă de destituire a preşedintelui democrat Joe Biden, informează CNN.

Motivată prin afacerile controversate ale fiului preşedintelui în străinătate, dar considerată complet nefondată de către democraţi, această procedură nu are practic nicio şansă de reuşită, dar s-ar putea transforma într-o bătaie de cap pentru Casa Albă înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, la care candidează Joe Biden.

De când fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a lansat ancheta în septembrie, trei comisii care au condus investigaţia au intervievat diverşi oficiali din cadrul Departamentului de Justiţie şi al Serviciului Fiscal Intern, obţinând în acelaşi timp o mulţime de documente şi noi date bancare, inclusiv de la membrii familiei Biden Casa Albă a spus celor trei comisii ale Congresului, conduse de republicani, că citaţiile lor sunt lipsite de legitimitate, în lipsa unui vot oficial al Camerei pentru a autoriza ancheta.

Din această cauză, legislatorii republicani mai reticenţi şi mai moderaţi au început să se alăture eforturilor de investigaţie ale partidului lor. Aşa se face că la votul de miercuri disciplina de partid a fost respectată: toţi cei 221 de membri republicani ai Camerei au votat în favoarea deschiderii acestei proceduri de impeachment (punere sub acuzare în vederea destituirii).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: