Campania Kamalei Harris spune că a strâns 200 de milioane de dolari în numai o săptămână

Sursa foto: Kamala Harris

Campania electorală a vicepreşedintei americane Kamala Harris a anunţat că a strâns 200 de milioane de dolari şi a înscris 170.000 de noi voluntari în săptămâna care a trecut de când a devenit candidat la preşedinţie, relatează Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a renunţat duminica trecută la candidatura pentru realegere şi a declarat că o susţine pe Harris pentru votul din noiembrie împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump.

„În săptămâna de când am început, Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari. 66% din această sumă provine de la donatori noi. Am înscris 170.000 de voluntari noi”, a postat duminică pe X Rob Flaherty, adjunctul şefului de campanie al lui Harris.

Harris a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor la Convenţia Naţională Democrată, ceea ce îi dă siguranţa că va deveni oficial candidatul partidului la preşedinţie, luna viitoare.

Biden s-a retras din cursă pe fondul îndoielilor legate de vârsta şi sănătatea sa, după o prestaţie ezitantă în dezbaterea cu rivalul Donald Trump de la sfârşitul lunii iunie.

Biden s-a angajat să rămână în funcţia de preşedinte până la încheierea mandatului său, la 20 ianuarie 2025.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: