Campania lui Trump susţine că mesajele sale interne au fost piratate de Iran

Sursa foto: Donald Trump

Campania lui Donald Trump a declarat că unele dintre comunicaţiile sale interne au fost piratate şi a sugerat că a fost vizată de agenţi iranieni, relatează BBC.

Site-ul american de ştiri Politico a raportat sâmbătă că i-au fost trimise prin e-mail documente de campanie, inclusiv cercetări interne efectuate asupra vicepreşedintelui lui Trump, senatorul JD Vance din Ohio.

„Aceste documente au fost obţinute ilegal din surse străine ostile Statelor Unite, cu scopul de a interfera cu alegerile din 2024”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al campaniei.

Politico a declarat că a confirmat autenticitatea documentelor. BBC nu a verificat în mod independent afirmaţiile. Campania nu a oferit detalii suplimentare sau dovezi care să lege scurgerea de documente de hackeri iranieni sau de guvernul iranian. Declaraţia sa a fost făcută la o zi după ce Microsoft a publicat un raport care indica faptul că hackerii iranieni au vizat campania unui candidat prezidenţial american anonim în luna iunie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: