Canada sprijină R. Moldova în combaterea ingerințelor Rusiei. Melanie Joly: Am sancționat șase posturi TV

Sursa foto: Mihai Popsoi

Canada susține R. Moldova în eforturile sale de a combate ingerințele Rusiei. Asigurări în acest sens au fost oferite de ministrul de Externe de la Ottawa, Melanie Joly, în cadrul unei conferințe de presă comune cu șeful diplomației moldovenești, Mihai Popșoi, prilejuite de vizita acesteia la Chișinău.

Puteți conta pe prietenia mea, așa cum eu pot conta pe a dumneavoastră. Noi cunoaștem că foarte curând va fi o aniversare foarte tristă, doi ani de la începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. În cursul acestor doi ani am văzut regimul rus călcând în picioare principiile de integritate teritorială și suveranitate. Canada vă va susține în acest sens. Dezinformarea rusească subminează noile democrații. Noi am sancționat șase posturi TV și un șir de indivizi care ajută promovarea dezinformării rusești, inclusiv pe domnul Șor și persoane asociate cu el” a declarat Joly.

Ministrul canadian a mai felicitat R. Moldova pentru decizia UE de a demara negocierile de aderare și a mulțumit cetățenilor noștri pentru găzduirea zecilor de mii de refugiați ucraineni.

La rândul său, ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a mulțumit Canadei pentru toată susținerea acordată și a reiterat deschiderea R. Moldova pentru aprofundarea relațiilor bilaterale, inclusiv pe latura economică și comercială.

Continuăm să mizăm pe creșterea nivelului bilateral de relații dintre cele două țări. În cadrul discuțiilor de astăzi am abordat un șir de subiecte pentru a îmbunătăți viața cetățenilor R. Moldova, atât a celor care se află acasă, cât și a celor din diasporă. Ne dorim să putem exporta cât mai multe produse în Canada, ca să se bucure și prietenii noștri canadieni de bunele produse pe care le avem, nu doar vinul, dar și alte produse” a declarat Popșoi.

Amintim că, anul trecut, Canada a impus sancțiuni împotriva a nouă cetățeni moldoveni și șase televiziuni asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Atunci, ministrul de Externe de la Ottawa, Melanie Joly, a notat că măsurile punitive au fost aplicate în legătură cu eforturile continue ale subiecților vizați de a destabiliza guvernarea aleasă în mod democratic a R. Moldova în favoarea Rusiei.

Este vorba despre următoarele televiziuni:

  1. Primul în Moldova
  2. RTR Moldova
  3. Accent TV
  4. NTV Moldova
  5. TV6
  6. Orhei TV

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: