„Canalul Bâstroe este una dintre liniile roşii”. Ciolacu: România a ajutat Ucraina şi o va ajuta în continuare

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, participă la deschiderea oficială a INDAGRA şi INDAGRA FOODS, la Romexpo în București, miercuri 26 octombrie 2022. Inquam Photos / George Călin

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a subliniat, luni seară, că, în acest moment, Canalul Bâstroe este una dintre liniile roşii ale României, iar în prezent lucrurile au intrat într-o „zonă tehnică” şi urmează să se intre în normalitate. Ciolacu a precizat că îl susţine pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în demersul privind Canalul Bâstroe.

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la România TV, potrivit news.ro, că îl susţine pe Sorin Grindeanu în demersul privind Canalul Bâstroe.

„Canalul Bâstroe este una dintre liniile roşii, nu numai ale mele, ci ale României. Sorin Grindeanu a procedat corect şi eu îl susţin în totalitate în tot demersul lui, în ceea ce priveşte Canalul Bâstroe. Nu punem în balanţă. România a ajutat cu tot ce a putut, pe toate palierele posibile, Ucraina, şi o va ajuta în continuare. Dar sunt lucruri internaţionale, indiferent de situaţii, pe care trebuie să le respectăm. Este nepermis ca Ministerul Transporturilor să nu cunoască sau să nu fie înştiinţat oficial ce se întâmplă pe partea ucraineană”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a adăugat că lucrurile vor intra în normalitate.

„Părerea mea e că lucrurile au intrat într-o zonă tehnică şi s-a stopat un fapt foarte important. Mâlul îl aduce înapoi, Dunărea. În acest moment am intrat într-o zonă dispomatică, cu specialiştii; s-a implicat şi Comisia Europeană, îi lăsăm ca să intrăm în normalitate. Repet, l-am susţinul şi îl susţin pe Sorin Grindeanu, necondiţionat pe acest demers”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: