Când se va decide în coaliţie cine deschide lista PSD-PNL la europarlamentare. Ramona Chiriac s-a retras

colaj coaliție PNL-PSD
Sursa foto: colaj coaliție PNL-PSD

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat vineri într-o conferinţă de presă la Primăria Beclean că luni se va decide în coaliţie cine deschide lista la europarlamentare, după demisia Ramonei Chiriac. „Nu cred că mai este timp pentru surprize şi ne vom baza pe resursa umană a partidului, pe cei care au fost nominalizaţi şi aprobaţi”, a precizat Ciucă.

„Am fost surprinşi şi noi de aceatsă decizie, în momentul de faţă, după ce a avut loc BPN -ul la PNL, CPN-ul la PSD, nu cred că mai este timp pentru surprize şi ne vom baza pe resursa umană a partidului şi pe cei care au fost deja nominalizaţi şi aprobaţi în birourile de conducere ale partidului”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă s-a decis cine va deschide lista PSD-PNL la europarlamentare.

„Nu am stabilit, urmează să ne vedem luni, avem coaliţie şi stabilim cine va deschide lista”, a mai spus el.

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a subliniat, joi seară, că retragerea de pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare a Ramonei Chiriac este o lecţie pentru fiecare partid şi a afirmat că nu mai susţine un independent în fruntea acestei liste. Bogdan crede că el sau Mihai Tudose de la PSD pot deschide această listă.

Ramona Chiriac s-a retras

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, însă aceasta a anunţat în ultim moment că nu doreşte să mai candideze.

„Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susţin Europa în România şi România în Europa”, a scris fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, pe platforma de socializare X.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, anunţa, pe 11 martie, că lista comună PSD – PNL la europarlamentare va fi deschisă de Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

„Vestea bună este că avem un candidat care deschide lista de europarlamentare, pe doamna Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. Aici avem şi acordul coaliţiei şi acordul domniei sale de a candida”, a precizat Lucian Romaşcanu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL