Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”, propus a fi implementat în județele Ilfov, Giurgiu și Călărași, titular Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA. Proiectul Canalului Dunăre – București, lansat în perioada regimului comunist, a fost abandonat după Revoluție și este promovat mai nou și de candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja.

„La modul cel mai serios, Canalul Dunăre – București este un proiect bun — și multă lume vede asta — cu utilitate economică certă, și pentru București și pentru regiune și apreciez orice pas care se face în direcția realizării acestuia. Beneficii: transport pe apă, turism și agrement, dezvoltarea Capitalei în zona de sud, irigații și protecție împotriva inundațiilor”, a transmis Burduja pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, colaborarea între autoritățile locale, regionale și centrale, alături de implicarea experților și a societății, va fi esențială până la finalizarea proiectului.

„Trebuie să ne concentrăm pe crearea unei infrastructuri moderne și eficiente, care să faciliteze transportul și comerțul în această regiune, aducând astfel beneficii economice pe termen lung.În imagini, conceptul echipei mele de experți cu privire la București – Port la Dunăre! Și DA, SE POATE și VOM REUȘI”, a mai transmis candidatul PNL la funcția de edil – șef al Capitalei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: