Când mă fac mare am să mă fac Horeca

Ai văzut că toți copiii vor să fie ca Salam, ca Tzancă, ca Vancică, Pian sau Andrew Tate? Ei bine, eu vreau să mă fac Horeca. Să fiu cel mai tare interlop din România, ăla cu pile la toate partidele. Mi-am propus asta după ce am văzut ultima tâmpenie a coaliției. „Să se dea vouchere de vacanță și pentru cei patru milioane de angajați din sectorul privat. Tot din banii statului, exact ca cele oferite bugetarilor”.

Dacă aberația asta se aprobă (și pare că da, e susținută deja de o treime din toți parlamentarii români), încă 6 miliarde de lei se vor duce la emitenții de carduri de turism și în buzunarele industriei hoteliere, răsfățata politicienilor români. Să fie vreo 10, în total. Două miliarde de euro, un fleac cu care făceai „decât” 40 de spitale de top.

Nu e an să nu primească ceva Horeca de la statul român. Zici că suntem Bali sau Maldive, nu o țară fără spitale, străzi și plină de săraci. Zici că PIB-ul României vine din turism. „Taie-le impozitul pe profit, că-s amărâți. Redu-le tva-ul, că-s amărâți. Ajută-i în pandemie, că-s amărâți. Dă-le bugetul pentru refugiații ucraineni, că-s amărâți”. Și de fapt nu-s amărâți decât angajații din Horeca, plătiți cu minimul pe economie și munciți ca sclavii. Patronii din Horeca sunt bine de tot, toți afișează niște case, niște mașini și niște ceasuri de-ți cad voucherele pe jos.

PIB-ul care vine din Horeca? Pistol cu apă. Banii atrași de Horeca de la turiști străini? O sumă jenantă. Amprenta Horeca în colectarea de taxe? Penibilă. Ponderea Horeca în oferirea de salarii decente? O vomă. Dacă e s-o scuturi de aurul comestibil, Horeca arată foarte nasol: una din marile surse de evaziune și spălare a banilor și unul din principalele canale de vânzare a alimentelor și băuturilor falsificate, care au umplut țara de grași și de bolnavi.

La un singur lucru e bună Horeca: oferă oricând unui politician o masă copioasă și/sau o cameră luxoasă pentru timpul petrecut cu o prostitua, scuze, cu o alegătoare venită în audiență. Iar pentru politicianul român, născut cu cotul în „foagra” și cu bărbia udă de „moe” un asemenea parteneriat este extraordinar. Pâi voi știți câți dobitoci din politică au învățat să nu mai caute prin pomi fructele de mare, datorită Horeca? Practic, aproape toți.

„Totul pentru Horeca”, ar trebui scris pe frontispiciul Parlamentului României. Iar salutul oficial ar trebui să fie „Slava Horeca”. România dă-o dracului, că e urâtă foc cu toate lipsurile ei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL