Caramitru: Nicușor Dan are mulți prieteni legionari. Am fost amenințat

colaj foto

Invitat în studioul Puterea Știrilor, economistul Andrei Caramitru a susținut că este amenințat de susținătorii edilului Capitalei, Nicușor Dan.

„Când ești primarul celui mai mare oraș din România ar trebui să poți să fii și criticat”, a declarat Caramitru, care a amintit și de faptul că el însuși a votat și i-a făcut „campanie serioasă” lui Nicușor Dan.

„N-au fost amenințări de genul <<vin să-ți dau cu ceva în cap>>. Nu. Au fost mai mult, vă spun sincer, înjurători de ultima speță sau faptul că aș fi vândut cuiva. Adică foarte multe minciuni și agresivitate verbală, care pe mine mă dezamăgește, că nu e normal. Teoretic, ar trebui să putem discuta ce trebuie făcut sau nu într-un oraș, mai ales că omul e într-o poziție foarte importantă. Când ești primarul celui mai mare oraș din România ar trebui să poți să fii și criticat.

Mai ales că eu, personal, am votat și am făcut și campanie serioasă. Nu știu dacă regret, pentru că a fost opțiunea între el și Firea, de fapt. Ori, mie nu mi s-a părut că Firea, din motive multiple, era ce trebuie pentru oraș și cred că toți am sperat: >>Domnule, omul e puțin mai ciudat așa, dar e deștept, e olimpic, se ocupă de București>> Știam toți că există anumite obsesii, dar e imposibil ca un om inteligent să nu facă niște lucruri bune. A făcut două-trei lucruri, dar nu e normal să critici pe cineva și să fie un asemenea val de violență”, a declarat Andrei Caramitru, la Puterea Știrilor.

Nicușor Dan are mulți prieteni legionari

„Cunoscând destul de mult zona aceasta de susținători ai lui Nicușor Dan, inclusiv din gruparea lui inițială, cred că lumea nu înțelege care e filosofia lui, care este teoria lui politică din cap. Ce înseamnă Salvați Bucureștiul, ce înseamnă Salvați România, în mintea lui. Dacă vă uitați, e practic anti-modernism fundamental: să nu mai construim nimic modern, să prezervăm clădirile vechi în orice stadiu ar fi ele, chiar dacă sunt ruine, le lăsăm așa.

Că au sau nu valoare, le lăsăm așa, să fie verde cât mai mult, ca în sat. Ori, asta este o gândire, îmi pare rău să o spun, dar e o gândire anti-modernistă și similară cu un fel de legionarism mai urban decât cel al AUR. Nicușor Dan are mulți prieteni legionari, nu vreau să intru în zona aceasta, pe anumite lucruri pe care nu le-a declarat public, dar el e un om care nu e pro-modernitate, n-a fost niciodată. A blocat orice proiect nou în București care s-a întâmplat vreodată”, a mai susținut Andrei Caramitru.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL