Directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, face clarificări cu privire la subiectul „puiului vopsit”, explicând care sunt condiţiile în care producătorii pot scrie pe etichete că păsările au fost hrănite cu porumb. Anghel anunţă de asemenea că loturi de pui provenite din ţări ale Uniunii Europene, da şi de la ferme româneşti, au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela în carne.
”Mesajul pe care îl transmitem comercianţilor , indiferent că este vorba de mari lanţuri de supermarketuri sau alte tipuri de magazine , este că trebuie să renunţe a mai urmări doar preţul produsului, de cele mai multe ori în detrimentul calităţii şi conformităţii”, afirmă oficialul din ANPC, subliniind că producătorii români acuză ”o presiune enormă exercitată de magazinele retail asupra preţului”.
„În contextul eforturilor intensificate şi susţinute ale Uniunii Europene de stopare a acesteia, împreună cu colegii de la ANSVSA lucrăm îndeaproape în depistarea şi indisponibilizarea loturilor suspecte. Ca urmare a monitorizărilor efectuate s-a identificat tulpina salmonella atât la carne de pui provenită din spaţiul comunitar, Polonia şi Ungaria, cât şi din România.Referitor la cele din România este vorba de loturi de carne de pui provenite de la un producător din judeţul Vaslui, unde s-a confirmat o tulpină înalt patogenă, dar şi de loturi suspecte provenite de la producători mari din judeţele Bacău şi Buzău, pentru care încă nu avem confirmarea de la serotipizare”, transmite oficialul ANPC.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News