Casa Albă: Comentariile lui Trump despre NATO sunt „revoltătoare şi dezechilibrate”

Sursa foto: Wikimedia Commons

Casa Albă a respins sâmbătă comentariile făcute de fostul preşedinte american Donald Trump în legătură cu faptul că nu şi-ar proteja aliaţii din NATO de o potenţială invazie rusă, calificându-le drept „revoltătoare şi dezechilibrate”, relatează Reuters.

Trump, care a părut să relateze o întâlnire cu liderii NATO în timpul unui miting politic desfăşurat sâmbătă în Carolina de Sud, l-a citat pe preşedintele unei „ţări mari” pe care nu a numit-o, care l-a întrebat: „Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia – ne veţi proteja?”.

„Am întrebat: Nu aţi plătit? Sunteţi rău-platnici?”

El a spus:

„Da, să spunem că asta s-a întâmplat”.

„Nu, nu v-aş proteja”, a spus Trump că i-ar fi răspuns. „De fapt, i-aş încuraja să facă ce naiba vor. Trebuie să plăteşti”, a adăugat fostul preşedinte.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, întrebat despre comentariile lui Trump, a declarat: „Încurajarea invadării celor mai apropiaţi aliaţi ai noştri de către regimuri criminale este revoltătoare şi dezechilibrată – şi pune în pericol securitatea naţională americană, stabilitatea globală şi economia noastră acasă”.

Articolul 5 din Tratatul NATO este o prevedere care garantează apărarea reciprocă a statelor membre în cazul în care unul dintre ele este atacat.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: