Casa Albă: SUA nu mai au bani pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei

Sursă foto: The White House
Sursă foto: The White House

Directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată președintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și altor lideri ai Congresului, că Statele Unite sunt în criză de timp și de bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia, informează Reuters.

Administrația președintelui Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor americane.

Republicanii controlează Camera Reprezentanților cu o majoritate restrânsă, iar finanțarea pentru Ucraina a devenit controversată din punct de vedere politic cu unii parlamentari de dreapta.

Young a afirmat într-o scrisoare publicată de Casa Albă că întreruperea finanțării și a unui flux de arme către Ucraina ar crește probabilitatea unor victorii rusești.

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane”, a scris Young.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL