Castelul Corvinilor intră din nou în restaurare, cu bani UE. Cum arăta în urmă cu 27 ani

Castelului Corvinilor
Sursa foto: Facebook

O nouă etapă de restaurare a Castelului Corvinilor din Hunedoara va începe în câteva săptămâni, cu ajutorul unei finanțări în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro câștigată de administrația locală prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat Primăria Hunedoara.

Primăria Hunedoara a postat și două fotografii în care se face o comparație între felul cum arăta Castelul Corvinilor în urmă cu 27 de ani și cum se prezintă acum. În acest context, administrația locală precizează că schimbarea în bine a monumentului istoric se datorează unui prim proiect de restaurare-conservare care s-a derulat în perioada anilor 2019-2023, în baza unei finanțări europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, obținută prin POR 2014-2020.

„Peste câteva săptămâni vor începe lucrările din cadrul celui de-al doilea proiect de restaurare – conservare, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro, cofinanțat prin PNRR. Acesta va viza componentele Castelului Corvinilor care nu au putut fi cuprinse în primul proiect”, a precizat Primăria Hunedoara. Castelul a fost vizitat anul trecut de 392.000 de turiști, conform datelor publicate de Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: