Statisticile efectuate periodic de Eurostat indică și care este nivelul bunăstării materiale pe cap de locuitor exprimat în consumul individual real raportat la puterea de cumpărare.
În 2022, nivelurile consumului individual real (AIC) în UE au prezentat diferențe semnificative. Folosit ca măsură a bunăstării materiale a gospodăriilor, AIC pe cap de locuitor exprimat în standardele puterii de cumpărare (PPS) a variat de la 69% la 138% din media UE în țările UE.
Aceste informații privind PIB-ul și consumul pe cap de locuitor se bazează pe paritățile de putere de cumpărare revizuite publicate astăzi de Eurostat. Articolul prezintă câteva dintre constatările din articolul mai detaliat Statistics Explained.
Ca și în anii precedenți, Luxemburg a înregistrat cel mai ridicat nivel de AIC pe cap de locuitor din UE, cu 38% peste media UE, urmat de Austria și Germania (ambele cu 18% peste), Țările de Jos (16% peste) și Belgia (15% peste). ). În 2022, nouă țări UE au înregistrat un AIC pe cap de locuitor peste media UE.
Cele mai scăzute niveluri de AIC pe cap de locuitor au fost înregistrate în Bulgaria (31% sub media UE), Ungaria (29% mai jos), Croația și Letonia (ambele cu 24% mai jos) și Slovacia (23% mai jos).
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News