METEO Cât mai durează căldura neobișnuită

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vremea se menține caldă în continuare, însă de joi noapte își fac apariția și precipitațiile. Meteorologii anunță maxime de 20 grade Celsius în ultimele zile de iarnă. Și prima parte a lunii martie se anunță tot cu temperaturi neobișnuite.

„Până la finalul acestei ierni vorbim de o vreme deosebit de caldă, ceea ce va face cum anticipam ca luna februarie să înregistreze un nou record ca fiind cea mai călduroasă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că deja avem o abatere termică pozitivă la nivelul perioadei 1-25 februarie, de 6,6 grade Celsius.

Mai avem puțin până la finalul lunii, iar recordul din 2016, cu 5,7 grade Celsius, cu siguranță, va putea fi depășit în acest an.

Chiar și prima decadă din luna martie, așa cum arată informațiile la acest moment, mai exact prima zi din luna lui Mărțișor aduce valori, de asemenea, între 10 până la 16-17 grade și este posibil ca acest ecart să fie de interes, cel puțin pentru prima decadă din martie”, a spus Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL