Cătălin Predoiu a răspuns reproşurilor premierului Ciolacu: Această ordonanţă nu este un demers individual

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a răspuns joi reproşurilor premierului Ciolacu din şedinţa de Guvern, arătând că această ordonanţă de urgenţă care prevede testarea şoferilor cu drug test nu este un demers individual, sporadic sau spontan, ori heirupist, cum au fost acuzaţi, ci este o măsură gândită într-un ansamblu de măsuri şi de politici. El a precizat că aparatul din minister a procedat corect şi a îndeplinit ca la carte fiecare etapă procedurală şi şi-a întemeiat demersul pe toate informaţiile aflate la dispoziţie şi dobândite în dezbaterea publică, ordonanţa fiind elaborată în luna octombrie anul trecut.

Ministrul de Interne a ţinut să răspundă în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern la reproşul făcut de premierul Marcel Ciolacu.

”Ce aş vrea să precizez, sunt obligat să o fac faţă de Ministerul de Interne şi colectivul de muncă şi faţă de PNL, vizavi de reproşul premierului, pe care l-aţi văzut cu toţii, faptul că dezbaterea publică asupra proiectului de Ordonanţă a început în toamna anului trecut, în octombrie. Pe parcursul dezbaterii publice de la MAI, în mod repetat, în scris dar şi verbal, prin reprezentanţii IML, Ministerul de Interne a fost informat de către reprezentanţii INML asupra faptului că pot efectua, din această vară, analize toxicologice, în temern rezonabil, de 3 până la maxim 7 zile, menţionând de asemenea că investiţiile în capacitatea de analiză a instituţiilor de medicină legală vor creşte”, a spus Predoiu.

Ministrul a mai spus că au fost informaţi în aceste dezbateri publice cu privire la toate punctele de vedere exprimate în legătură cu modalităţile în care să crească siguranţa pe drumurile publice, aşa cum li s-a cerut în mod repetat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: