Câte sisteme Patriot are România acum și cu câte va rămâne după ce va dona unul Ucrainei

Sursă foto: X

România a comandat din SUA șapte sisteme antiaeriene Patriot, în cele mai recente configurații posibile, însă dintre acestea doar patru au fost livrate până acum și mai puține au fost chiar și operaționalizate, adică să fie complet funcționale și gata de luptă în cadrul forțelor armate. Acum, România a decis ca un sistem să fie donat Ucrainei.

România a comandat în SUA șapte sisteme Patriot, pentru aproape 4 miliarde de dolari, iar până acum au fost furnizate doar patru dintre sisteme. Doar două sunt operaționale în acest moment, al treilea putând fi utilizat de la sfârșitul anului, iar al patrulea la începutul lui 2025, scrie Hotnews.ro.

Sistemul Patriot este cel mai nou și scump sistem intrat în dotarea Armatei Române. România a semnat un acord de peste 3,9 miliarde de dolari pentru șapte sisteme antiaeriene Patriot noi, în cea mai recentă configurație disponibilă, la pachet cu câteva sute de interceptori. Până în prezent au fost livrate patru sisteme Patriot, toate patru ajungâînd la forțele aeriene la Regimentul 74 Patriot.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: