ANALIZĂ George Simion, cu prietenii Rusiei. Cum păcălește liderul AUR electoratul din România

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

George Simion, co-președintele AUR, s-a pus într-o situație dificilă după plimbarea în Statele Unite ale Americii. Liderii politici din România se îngrămădesc să-i caute pe liderii americani înainte de alegerile prezidențiale din România. Susținerea SUA la alegerile prezidențiale va fi decisivă pentru un candidat.

George Simion calcă pe urmele altor politicieni români precum Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, care în 2017 s-au întâlnit cu Donald Trump, fostul președinte SUA. În 2024, Donald Trump este din nou în campanie electorală, iar George Simion nu s-a apropiat de fostul președinte american. Simion doar a participat la un congres al conservatorilor americani, unde Trump a ținut un discurs și a căutat finanțare pentru campania electorală. Trebuie precizat că politicienii americani organizează astfel de evenimente, unde fiecare plătește un bilet, tocmai pentru a avea bani în campanie.

George Simion, cu prietenii Rusiei

Vizita lui Simion în SUA este un eșec răsunător, deoarece acesta nu s-a întâlnit cu Donald Trump și fostul președinte american l-a ignorat complet. Dacă Dragnea și Grindeanu au ajuns față în față cu Trump, Simion doar a participat la evenimentul la care Trump a ținut discursul. Nu rămâne cu nimic după această vizită, în afară de o șapcă cumpărată.

Liderul AUR a obținut doar un material video cu Steve Bannon, strategul lui Donald Trump. Doar că acest lucru nu este un motiv de bucurie pentru electoratul AUR. Steve Bannon a declarat, în urmă cu ceva timp, că Rusia este „prietena noastră”. Strategul lui Trump are o mare pasiune pentru Rusia, a cerut de mai multe ori să fie oprite finanțările pentru Ucraina și vrea ca statele UE să plătească mai mult pentru „protecție”. În urmă cu câțiva ani, Emmanuel Macron arăta spre Bannon și mai mulți oligarhi ruși, într-un scandal privind finanțarea partidelor extremiste din UE pentru a slăbi Uniunea.

În acel video publicat de Simion, Bannon nu a vorbit despre AUR, doar a transmis un mesaj general pentru România, spunând că țara noastră trebuie să rămână liberă și că nu iubește socialismul. Nici măcar strategul lui Trump nu a menționat numele lui Simion, fiind posibil chiar să nu știe cu cine s-a întâlnit.

Visele prezidențiale ale lui Simion

George Simion a mers în SUA pentru a-și alimenta visele prezidențiale. Liderul AUR știe că are nevoie de americani pentru a câștiga alegerile prezidențiale din România, doar că SUA este controlată de Joe Biden. Liderii politicii americane au evitat să se afișeze cu potențiali candidați la alegerile prezidențiale din România. Inclusiv Marcel Ciolacu a făcut o vizită în SUA, dar nu a reușit să-l întâlnească pe Joe Biden sau Donald Trump.

Perioada în care politicienii SUA stăteau aproape de liderii extremiști din UE a apus de câțiva ani, chiar dacă George Simion nu a înțeles. SUA are nevoie de o Uniune Europeană unită și stabilă. Extremismul va fi o problemă pentru politica SUA și discursurile care vor merge în această direcție vor fi ignorate de americani. Astfel, șansele ca SUA să devină prietena lui George Simion sunt aproape zero.

Cum păcălește electoratul din România

George Simion încearcă să păcălească electoratul din România și să transmită că ar avea parteneri în străinătate. Dar George Simion s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, singurul premier cu care a dat mâna. Este singurul politician străin cu funcții importante în NATO cu care s-a întâlnit Simion.

Frații Italiei (partidul condus de Meloni) și Lega (partidul condus de Matteo Salvini), partide aflate la guvernare, au alimentat discursurile rasiste împotriva românilor, în ultimii 20 de ani. Acestea s-au opus muncitorilor români veniți în Italia și au prezentat doar delincvenții români pentru a denigra imaginea țării noastre. Acțiunile xenofobe ale celor două partide a fost denunțate inclusiv în Parlamentul European. Simion a participat la un congres organizat de Lega, în Italia, adică a stat la masă cu cei care au insultat poporul român.

Electoratul din România este păcălit cu un discurs populist, în timp ce Uniunea Europeană se schimbă rapid și țara noastră riscă să rămână cu un discurs învechit despre suveranism. Statele Unite ale Americii nu au nevoie de partidele extremiste în această perioadă. Partidele care riscă să destabilizeze un stat NATO sau Uniunea Europeană vor fi dur criticate de SUA. Chiar și alegerea lui Donald Trump la conducerea SUA nu va schimba politica externă americană și nici rolul americanilor în țara noastră.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: