Câți bani dă Europa pentru promovarea produselor agroalimentare în 2024

Legume
Sursă foto: Facebook

Pentru 2024, Comisia Europeana alocă 185,9 milioane EUR pentru promovarea produselor agroalimentare din UE. Comisia Europeană va aloca aceasta suma,  inițiativelor de promovare a produselor agroalimentare de înaltă calitate și durabile, atât la nivel național, cât și internațional. Programul de lucru privind politica de promovare își propune să dezvolte noi oportunități de piață pentru fermierii din UE și pentru industria alimentară europeană în ansamblu, consolidând în același timp sustenabilitatea activităților lor actuale.

Pe lângă creșterea producției și consumului durabil de produse agricole, această inițiativă sprijină și redresarea durabilă a sectorului agroalimentar al UE într-un context economic dificil.

Recunoașterii siglei ecologice UE

Campaniile promoționale selectate în 2024 vor evidenția produse din practicile agricole durabile. Unul dintre rezultatele așteptate este consolidarea recunoașterii siglei ecologice UE de către consumatorii europeni, precum și a consumului de produse ecologice în conformitate cu Planul de acțiune al UE pentru producția ecologică.

Un al doilea obiectiv este creșterea gradului de conștientizare cu privire la sistemele și produsele de calitate ale UE înregistrate sub indicații geografice. Încurajarea consumului de fructe și legume proaspete ca parte a unei alimentații echilibrate rămâne în centrul politicii de promovare a UE.

Peste 3.500 de nume de produse și băuturi agroalimentare sunt protejate în prezent, garantând consumatorilor produse autentice și conservând moștenirea culturală și culinară a UE.

Apelurile de propuneri pentru viitoarele campanii din 2024 se vor deschide în perioada 18 ianuarie – 14 mai 2024

Acestea sunt derulate de Agenția Executivă pentru Cercetare Europeană (REA). O gamă largă de organisme, cum ar fi organizațiile comerciale și de producători și grupurile agroalimentare responsabile cu activitățile de promovare sunt eligibile să solicite finanțare și să își depună propunerile.

Așa-numitele programe „simple” pot fi depuse de una sau mai multe organizații din aceeași țară a UE. Programele „multi” provin de la cel puțin două organizații naționale din cel puțin două state membre sau de la una sau mai multe organizații europene. O hartă a campaniilor care se desfășoară în prezent în lume este disponibilă pe site-ul web al REA.

O zi de informare va avea loc la Bruxelles și online pe 31 ianuarie și 1 februarie 2024. Scopul este de a prezenta în continuare criteriile de eligibilitate și de atribuire, precum și experiențele beneficiarilor programelor finanțate și de a facilita contactele între potențialii parteneri de proiect.

https://ec.europa.eu

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: