METEO ANM a transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se schimbă radical

Prognoza meteo
Sursă foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar specialiștii spun că vremea urmează să se schimbe.

După această perioadă cu temperaturi scăzute, vremea se va încălzi. Mai mult, temperaturile vor fi chiar mai ridicate decât media acestei perioade, ajungând chiar și la 12 grade Celsius.

Potrivit Observator, circulația atmosferică din regiune se va schimba, iar un aer cald va ajunge în România.

Prognoza meteo 15-22 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

Vremea 22 – 29 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteo 29 ianuarie – 5 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza săptămâna 5 – 12 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

ANM a actualizat prognoza. Ce se întâmplă cu vremea de vineri, 12 ianuarie

Șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo. Elena Mateescu spune la ce să ne așteptăm în zilele care urmează, în special începând de vineri, 12 ianuarie.

Dacă începutul de an a venit cu zile deosebit de calde, acum avem parte de o vreme deosebit de rece.

„Din punct de vedere termic, ne așteptăm ca episodul să dureze cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar dacă joi vom constata o ușoară creștere pe parcursul zilei, cu valori la nivelul maximelor pozitive de până la 5…6 grade.

Din păcate, vineri și sâmbătă, din nou, vremea să va răci, devenind geroasă noaptea și dimineața.

În continuare vom avea minime foarte coborâte, spre -14 până la -4 grade la scara întregii țări, cu valori în Moldova și în zonele estice ale Transilvaniei până spre -19…-17 grade.

Din perspectiva precipitațiilor, observăm deja o diminuare, astfel încât rămâne de interes vremea geroasă noaptea și dimineața, până la sfârșitul acestei săptămâni”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: