Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de stabilitate, potrivit unei declarații făcute la Prima TV.

Ciolacu a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV, dacă îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR.

”România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a răspus Marcel Ciolacu.

”Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a spus Ciolacu, întrebat dacă nu există și un înlocuitor pentru Isărescu.

Parlamentul hotărăşte cine va fi viitorul guvernator al Băncii Naţionale a României, nu depinde de noi, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, întrebat dacă a luat în considerare un nou mandat.

„Noi nu putem să luăm nicio decizie. Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment şi să dăm consiliului următor o situaţie stăpânită….Nu, nu poate într-adevăr (să fie forţat – n. r.) şi nu poate să forţeze pe nimeni într-adevăr, dar aşa cum s-a întâmplat până acum au loc discuţii responsabile şi serioase între cei care sunt propuşi, cei care sunt şi aşa mai departe. Dar am vrut să vă spun că nu depinde de noi. Până când nu ne cheamă Parlamentul, nu ne apucăm să comentăm. Ne ţinem de treabă”, a spus Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei,

Jurnaliştii au vrut, totuşi, să ştie dacă el îşi doreşte încă un mandat de guvernator.

„Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. Adică…din când în când trebuie să mă uit la buletin. Deci, a apărut clar această problemă, nu ? Nu, tânăr nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci”, a răspuns Isărescu.

ECONOMICA.NET a scris încă din data e 7 februarie despre faptul că Mugur Isărescu va rămâne la conducerea instituției încă un mandat, conform unor surse avizate. Actuala conducere a preluat mandatele pe 11 octombrie 2019, deci procedurile ar trebui să se desfășoare în octombrie-noiembrie anul acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: