Cazul Nordis. Cum erau păcăliți românii și care era circuitul banilor. Detalii exclusive din referatul procurorilor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Schema prin care asociații Nordis mutau banii încasați de la clienți în alte conturi a fost una complexă, potrivit referatului procurorilor, obținut în exclusivitate de PS News.

Potrivit documentelor, membrii grupării Nordis au înființat și/sau preluat peste 40 de societăți cu diferite profile (intermediere imobiliară, activităţi de arhitectură, publicitate, activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei, lucrări de construcții a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, restaurante, agenții imobiliare e.t.c.). Potrivit procurorilor, în cadrul acestor noi entități economice, al căror rol și scop reale, au fost devoalate pe măsura efectuării actelor de cercetare penală și administrării probelor, calitatea de asociat și/sau administrator au deținut-o aceiași membri ai grupării, direct sau prin intermediul societăților pe care le controlau (în unele societăți calitatea de asociat o deține o altă societate deținută de grupare), ajungându-se în situația în care anumite persoane, membri ai grupării, să dețină simultan calitatea de asociat și administrator în cadrul mai multor societăți.

De asemenea, se remarcă schimbări periodice în structura acționariatului acestor societăți prin permutarea persoanelor care dețin calități oficiale (asociat și/sau administrator), precum și cesionarea unora din aceste entități către persoane greu identificabile (cetățeni din Bulgaria sau din Republica Moldova) și odată cu părțile sociale și arhiva contabilă, mai relatează DIICOT.

Fondurile financiare constituite ca urmare a achitării de către clienți a avansurilor, conform promisiunilor de vânzare-cumpărare, imediat ce au început să fie încasate, au fost externalizate, scoase din patrimoniul societăților, în mod nelegal, prin mai multe metode. În prealabil, trebuie precizat faptul că deși majoritatea antecontractelor au fost încheiat cu NORDIS  MANAGEMENT S.R.L. alte patru societăți figurează cu sume de bani încasate de la clienți în baza promisiunilor de vânzare respectiv: LAMPP BUILDING PROJECT S.R.L., NORDIS MAMAIA S.R.L., NORDIS HERĂSTRĂU S.R.L și  NORDIS VIEW S.R.L., denumite de procurori grupul celor 5 societăți.

Care era circuitul banilor

Analiza extraselor de cont pentru cele 5 societăți și a tranzacțiilor financiare a evidențiat același tipar: imediat după încasarea fondurilor, în aceeași zi sau într-un termen foarte scurt, sumele de bani sunt transferate către membrii grupării sau familiile lor, direct (către persoanele fizice membri ai grupării) sau indirect (transferate mai întâi către societăți din cadrul grupului pentru ca ulterior să primească aceeași destinație – persoanele fizice membri ai grupării).

„Spre exemplificare, în data de 27 ianuarie 2020 clientul Dragomir Luminița achită către Nordis Management suma de 88.003,08 lei în baza contractului de vânzare-cumpărare. La aceeași dată suma este transferată prin 2 operațiuni a câte 45.000 lei către numita Ivan Maria care în aceeași zi o redirecționează tot în 2 tranșe a câte 45.000 lei către numita Vicol Ciorbă Laura Cătălina, soția liderului grupării, Ciorbă Vladimir Răzvan. Așadar, în mai puțin de 24 de ore, sumele achitate de client ajung în contul bancar al numitei Vicol Laura Cătălina. 

De asemenea, în perioada 21-23 mai 2019, de la 3 clienți, respectiv Cotic Ana (21 mai 2019), MADI LIL S.R.L. (22 mai 2019) și Clim Gabriela (23 mai 2019), suma de 150.000 lei este virată către Nordis Management, în baza unor contracte sau promisiuni de vânzare-cumpărare, după care, în aceeași zi, sumele sunt transferate către conturile numitei Ivan Maria, de unde sunt retrase în numerar la ghișeul băncii sau prin multiple operațiuni la A.T.M. în aceeași zi. (conform extraselor de cont puse la dispoziție de Banca Transilvania, Unicredit S.A. și I.N.G. Bank, în baza autorizațiilor emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București)

La data de 23 februarie 2021 clientul CC TRUST PRIVATE EQUITY GROUP S.R.L. achită către Nordis Management suma de 614.610,74 lei, sumă care ziua următoare este transferată către numitul Poștoacă Gheorghe Emanuel, cu justificarea ”avans”. Din contul persoanei menționate, 33.000 lei sunt virați către numita Poștoacă Irina (în perioada 25,02-01,03,2021), care la rândul său, prin 51 de operațiuni efectuate în perioada 25.02.-05.03.2021, îi retrage în numerar la A.T.M. De asemenea, 161.000 lei sunt acordați cu titlu de împrumut la data de 25.02.2021 numitului Marta Dragoș Florentin, 112.000 lei sunt acordați cu titlu de ”împrumut” la data de 10.03.2021 numitului Penciuc Daniel Ovidiu, 48.108,41 lei sunt achitați la data de 12.03.2021 către Nordis Travel S.R.L., iar suma de 221.286,98 lei este retrasă numerar de la ATM. prin 57 de operațiuni în perioada 26.02-15.03.2021

Circuitele anterior prezentate sunt edificatoare atât pentru a reliefa rapiditatea cu care fondurile clienților, destinate în mod firesc construcției imobilelor, sunt transferate către membrii grupării și familiile acestora, precum și pentru intenția de devalizare a patrimoniului societății. Trebuie precizat faptul că în majoritatea cazurilor sumele de bani încasate de la clienți au același traseu și destinație iar operațiunile se derulează cu aceeași rapiditate”, susțin procurorii.

În final, sumele de bani sunt retrase numerar, în majoritatea cazurilor de la A.T.M. prin intermediul cardurilor bancare (fiind identificate zeci de mii de operațiuni) sau prin operațiuni la ghișeul unității bancare.

Toate aceste tranzacții au fost analizate de unitățile bancare unde persoanele fizice și juridice aveau deschise conturi bancare fiind întocmite multiple rapoarte de tranzacții suspecte, care ulterior au fost transmise din oficiu către O.N.P.C.S.B. În acest sens, D.I.I.C.O.T. a solicitat prin ordonanță unităților bancare Unicredit Bank, Cec Bank, Banca Transilvania și Raiffeisen să pună la dispoziție toate rapoartele de tranzacții suspecte întocmite pentru persoanele fizice, acestea fiind atașate la dosarul cauzei. Rapoartele de tranzacții suspecte au evidențiat următoarele particularități:

  • neconcordanțele între scopul declarat la deschiderea conturilor, volumul estimat de tranzacționare și operațiunile desfășurate ulterior,
  • operațiuni repetate de încasări de la persoane juridice (Nordis Management sau alte societăți din grup – mii de operațiuni) fără justificare și scop economic.
  • valoarea foarte mare a fondurilor tranzacționate,
  • refuzul repetat de a pune la dispoziția băncii documentele justificative, justificarea inserată în cadrul tranzacțiilor fiind reprezentată de titluri generice – avans, transfer e.t.c., sau după caz prezentarea unor pretinse contracte de împrumut între persoane fizice
  • caracterul ridicat și repetabil al retragerilor de numerar imediat ulterior încasărilor (zeci de mii de operațiuni retragere numerar A.T.M. sau ghișeu bancă),
  • operațiuni de depuneri numerar fără precizare sursei fondurilor,
  • același tipar al tranzacțiilor, aceeași proveniență a fondurilor și aceeași destinație finală (numerar). a se vedea rapoartele de tranzacții suspecte întocmite de funcționarii bancari pentru: Vasile Gabriela/BANCA TRANSILVANIA (vol. 73, fil. 14), UNICREDIT BANK (vol. 73, fil. 75-87), Ciorbă Gheorghe/UNICREDIT BANK (vol. 73, fil. 25), Cofaru George/UNICREDIT BANK (vol. 73, fil. 27-31), Ivan Maria/UNICREDIT BANK (vol. 73, fil. 33-59), Matei Cristian – Andrei/UNICREDIT BANK (vol. 73, fil. 60-73), NORDIS MANAGEMENT S.R.L./UNICREDIT BANK (vol. 115, fil. 152-155), NORDIS BEST CONSTRUCT S.R.L./UNICREDIT BANK (vol. 115, fil. 156-157), ASAP WORLD CONSTRUCTION S.R.L., Vasile Gabriela, DONEA CONSULTING S.R.L., CAR STUDIO DETAILING S.R.L., NORDIS MANAGEMENT S.R.L./BANCA TRANSILVANIA (vol. 115, fil. 165-171), Mihai Alexandru, NORDIS MAMAIA S.R.L., MIHAI&MIHAI IMOB INVEST S.R.L./RAIFFEISEN BANK (vol. 115, fil. 202), QULT CONCEPT S.R.L., Penciuc Daniel, NORDIS MAMAIA S.R.L./RAIFFEISEN BANK (fila 208, vol. 115), Ciorbă Vladimir Răzvan/CEC BANK (vol. 115, fila 272, 282), Mihai Alexandru, NORDIS MAMAIA S.R.L., NORDIS MANAGEMENT S.R.L./CEC BANK (vol. 115, fil. 287), Ciorbă-Vicol Laura-Cătălina/RAIFFEISEN BANK (vol. 166, fil. 141-153)

De asemenea au fost constatate multiple operațiuni de plăți prin POS la diferiți comercianți din țară sau din străinătate (în special Principatul Monaco), majoritatea reprezentând achiziții produse de lux ale unor branduri celebre, mai notează procurorii.

Transferurile către persoanele fizice, membri ai grupării (în principal asociații societăților) au diverse justificări: ”avans”, ”avans asociat”, ”avans dividende”, ”avans spre decontare”, ”restituire împrumut” (contract împrumut asociat), ”avans salarii” ”transfer” și ”cesiune părți sociale”. După cum se poate observa, unele din tranzacții au la bază documente justificative concrete (dividende, restituire împrumut) însă în majoritatea cazurilor se utilizează termeni generici, vagi, pentru a justifica operațiunile bancare – , transfer, avans, avans asociat e.t.c.

STENOGRAME: ” Mi-a zis Vlad să am grijă ce să….ce să scriu la Expert când fac plata din Mamaia 

În data de 27.02.2024, la ora 15:20:34, Oprea Oana Claudia de la postul telefonic cu numărul 0721183220 a luat legătura cu Răileanu Sanda de la postul telefonic cu numărul 40742200145 și au purtat următoarea discuție:

RĂILEANU SANDA: Alo, bună

OPREA OANA CLAUDIA: Bună ce faci?

RĂILEANU SANDA: Uite aicea cu niște declarații, tu ce faci?

OPREA OANA CLAUDIA: Ăăăă…Sanda uite am dat acum salariile și mai am la Expert, ideea e că mi-a zis Vlad să am grijă ce să….ce să scriu la Expert când fac plata din Mamaia și zicea că poate ar fi o idee să…trec împrumut, nu știu parcă nu l-aș deranja să-l întreb, ați discutat ceva?

RĂILEANU SANDA: N-am discutat nimica cu dânsul pentru că știi avem acolo adresă de terț proprit

OPREA OANA CLAUDIA: Știu, știu, știu și asta a zis și el ca să discutăm la următoarea….

RĂILEANU SANDA: Nu știu din ce…

OPREA OANA CLAUDIA: Că ziceam să nu-l sun azi, știi?

RĂILEANU SANDA: Și el vrea azi neapărat să faci transferul?

OPREA OANA CLAUDIA: Da, îți dai seama că dacă nu fac, rămân oamenii fără bani

RĂILEANU SANDA: Pfff….scrie atuncea împrumut și…

OPREA OANA CLAUDIA: și vedem sau scriu tranșe și-l faci tu cum…îl pui tu cum trebuie când îl înregistrezi?

RĂILEANU SANDA: Mda, nu știu cum o să îl înregistrez, scrie acolo așa și vedem după aia Oana

OPREA OANA CLAUDIA: Și scriu transfer?

RĂILEANU SANDA: Ăăăă…împrumut

OPREA OANA CLAUDIA: Scriu împrumut? Și dacă nu facem împrumut?

RĂILEANU SANDA: Văd eu cum…

OPREA OANA CLAUDIA: …(n.l. neinteligibil)…mai ambiguu, nu știu plată sau…transfer o chestie de asta, nu știu

RĂILEANU SANDA: Scrie atuncea transfer numai

OPREA OANA CLAUDIA: Contravaloare nu știu, o chestie din asta să scriu și domle n-am …nu a luat tot ce trebuia, na…

RĂILEANU SANDA: Da, da, da

OPREA OANA CLAUDIA: Scriu contravaloare?

RĂILEANU SANDA: Da contravaloare, mai bine

OPREA OANA CLAUDIA: Da? Ok, bun, asta e, nu a scris ce trebuia

RĂILEANU SANDA: Da

OPREA OANA CLAUDIA: Da? Și o înregistrăm noi după aia ca să avem …liber

RĂILEANU SANDA: După aia vedem noi…

OPREA OANA CLAUDIA: Îhî, îhî

RĂILEANU SANDA: Ok, bine, hai

OPREA OANA CLAUDIA: Bine , hai, te pup, pa-pa

Cercetările efectuate și probele administrate au relevat că toate aceste titluri sunt aparent legale, ele fiind întocmite, de foarte multe ori postfactum, pentru a justifica externalizarea sumelor de bani (contracte de împrumut falsificate prin imitarea semnăturii sau care nu exprimă o voință reală și operațiuni de împrumut, încasarea ilegală de dividende în condițiile în care societățile nu au înregistrat profit sau profitul a fost creat artificial în baza unor operațiuni simulate, salarii pentru persoane care nu prestau efectiv servicii sau pentru persoane angajate part-time la mai multe societăți, orele totale de lucru (12-16 ore) însumate depășind fizic posibilitățile unei persoane de a munci sau cesionarea unor părți sociale la valori supraevaluate grosolan (părți sociale cu valori nominale de 10 lei care au fost vândute succesiv cu prețul de 1 900 000 de lei) toate aceste operațiuni frauduloase urmând a fi analizate și explicate în detaliu în secțiunile următoare. Indiferent de titlul aparent legal atribuit, caracteristica acestor operațiuni este reprezentată de scopul care se conturează fără dubiu: scoaterea ilegală din patrimoniul celor 5 societăți de fonduri destinate construcțiilor imobilelor cuprinse în proiectele promovate și însușirea lor de către membrii grupării. Valoarea acestor sume este de ordinul sutelor de milioane de lei. Prin acest mecanism  au fost transferate sume foarte mari de bani către Ciorba Vladimir Răzvan, Ivan Maria, Poștoacă Gheorghe Emanuel, Matei Cristian Andrei, Mihai Alexandru, Oprea Oana Claudia, Poștoacă Nicolae Cristian, Șaitoș Bogdan-Adalbert, Poștoacă Florin Alexandru, Ivan George, Poștoacă Irina și alții. Subsecvent, sumele au fost retrase în numerar de la A.T.M.-uri sau de la ghișeul unităților bancare sau au fost retransferate în conturile altor persoane (membri de familie, angajați ai societății NORDIS MANAGEMENT), Ciorbă Gheorghe tatăl numitului Ciorbă Vladimir-Răzvan; Ciorbă Vicol Laura Cătălina, soția lui Ciorbă Vladimir, Vasile Gabriela-Alina, fiica lui Ivan Maria Meișor Aron, Radu Dorin, Balaban Tatiana, Balaban Natalia, Cofaru George Gabriel și Adam Ștefan, enumerarea fiind exemplificativă. Aceste persoane vor purta denumirea generică de persoane fizice afiliate grupului.

Spre exemplificare, în perioada 10.01.2020-21.04.2022, din conturile NORDIS MANAGEMENT S.R.L. a fost transferată suma totală de 6.435.211 lei în contul bancar deținut de Poștoacă Gheorghe Emanuel, deschis la Unicredit Bank S.A.

În perioada 10.10.2019-31.03.2021 din conturile bancare deținute de NORDIS MANAGEMENT S.R.L. a fost transferată suma totală de 40.498.440 lei, în contul bancar deținut de Ivan Maria, deschis la Unicredit Bank S.A. Aceeași Ivan Maria figurează în perioada 02.12.2020-02.12.2021 cu nu mai puțin de 1552 de retrageri de numerar în cuantum total de 7.014.440 RON; 268 transferuri persoane fizice din cadrul grupului în cuantum total de 6.338.296 RON iar în perioada 25.02.2021-25.02.2022, cu 284 operațiuni de încasări în cuantum total de 12.784.132,58 lei (de la NORDIS MANAGEMENT S.R.L., NORDIS BEST CONSTRUCT S.R.L. și CIORBA VLADIMIR RAZVAN și 1267 de retrageri de numerar in cuantum total de 6.166.340 RON și 285 plăti către persoane fizice si juridice în cuantum total de 6.250.100 lei.

În perioada 09.07.2020-21.04.2022 din conturile bancare deținute de NORDIS MANAGEMENT S.R.L. a fost transferată suma totală de 5.929.500 lei în conturile bancare deținute de Ciorbă Vladimir Răzvan.

Din conturile LAMPP BUILDING PROJECT S.R.L. a fost transferată, în perioada 2020 – 2022, suma totală de 29.368.500 lei, către conturile lui Ciorbă Vladimir – Răzvan.

Din conturile LAMPP BUILDING PROJECT S.R.L. a fost transferată, în perioada 2021 – 2022, suma de 4.134.485 lei către Ivan George – Marian, CNP 188081542001.

Ce a de-a doua modalitate este reprezentată de transferuri către persoane juridice, controlate de grupare sau cu strânse legături cu membrii grupării, toate având ca justificare plată achiziție de bunuri și servicii, pe cale de consecință ”plată factură” ”plată factura proformă”. O situație aparte aste reprezentată pe de o parte de efectuarea unor plăți pentru o terțe persoane juridice, spre exemplificare plata este realizata de către Nordis Management către Nordis Mamaia dar cu mențiunea că plata este realizată pentru Nordis Hotel, în drept un artificiu prin care se realizează circuite financiare în mod indirect . Aceste societăți vor purta denumirea generică de persoane juridice afiliate grupului.

Așadar, sume importante de bani sunt transferate din patrimoniul societății Nordis Mangement S.R.L. (dar și din restul societăților care au încasat fonduri bănești de la clienți) către societățile din grup, în baza unor documente justificative care aparent sunt generate de achiziții de bunuri și servicii. Consecutiv, aceste sume de bani odată ajunse în conturile societăților din grup, fie sunt retrase de către persoanele fizice care au calitate în societate (asociat, administrator, împuternicit pe cont) prin aceleași modalități ca cele expuse în secțiunea precedentă fie sunt transferate către alte societăți din grup, pentru ca în final să aibă aceeași destinație. Așadar invariabil, sumele de bani care au fost transferate prin conturile bancare au aceeași destinație finală: retragerea numerar de către persoanele fizice, membri ai grupării, care în fapt sunt aceleași cu cele care au calități în societatea mamă. Astfel de operațiuni au în principal același scop bine definit însușirea sumelor din patrimoniul societății și, în subsidiar, sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, achizițiile fictive înregistrate de către beneficiar creând T.V.A. deductibilă și diminuând masa impozabilă, prejudiciind așadar bugetul de stat.

Cu privire la documentele justificative (o parte din acestea au fost ridicate de inspectorii din cadrul D.G.A.F. cub ocazia controalelor efectuate și atașate la dosarul cauzei vol. 55-67, d.u.p.) prin analiza acestora au fost observate mai multe elemente care demonstrează intenția de fraudare a patrimoniului și scopul real al simulării acestor tip de relații comerciale între cele 5 societăți si persoanele juridice afiliate, respectiv aparenta justificare a externalizării fondurilor din patrimoniul societății.

Astfel, pentru o societate care urmărește un scop lucrativ, obținerea de profit, se constată că se încheie contracte flagrant păgubitoare, lipsite de logică economică. Au fost identificate mai multe contracte prin care Nordis Management și nu numai, achiziționează servicii de intermediere imobiliară în schimbul unui comision stabilit procentual (2-6 %) sau valoric (sume de câteva mii de euro) de la societățile afiliate. În condițiile în care toate promovările proiectului atât în mediul-on line (pagina web a lui, diferite pagini web aparținând unor trusturi de presă e.t.c.) cât și fizic (panouri publicitare) se realizau direct sub umbrela societății Nordis Management, sediul societății (biroul central de vânzări aparținând societății Nordis Management din Aleea Alexandru nr. 21, București) având proprii angajați în funcția de agenți de vânzare, care era logica creării de costuri suplimentare prin externalizarea serviciilor de identificare clienți ?

Spre exemplificare:

Nordis Management S.R.L. a achiziționat de la CAR STUDIO DETAILING S.R.L., servicii în valoare totală de 22.170.569,50 lei, în baza contractul de prestări servicii nr. 2 din 15.08.2019 încheiat între NORDIS MANAGEMENT S.R.L. prin administrator Poștoacă Emanuel, în calitate de beneficiar și CAR STUDIO DETAILING S.R.L., prin administrator Vasile Gabriela Alina. Contractul avea ca obiect comisioane survenite din tranzacții imobiliare pentru proiectele NORDIS MAMAIA și NORDIS SINAIA”

Nordis Management S.R.L. a achiziționat de la  HATHOR TRADING ESTATE S.R.L. servicii în valoare totală de 9.800.144,26 lei, în baza contractului de prestări servicii nr. 10/16.11.2020 încheiat între NORDIS MANAGEMENT S.R.L. prin administrator POŞTOACĂ GHEORGHE-EMANUEL în calitate de client și HATHOR TRADING ESTATE S.R.L. prin administrator CIORBĂ  VLADIMIR-RĂZVAN în calitate de agent, Contractul avea ca obiect „serviciile de consultanță și intermediere imobiliară”.

Nordis Management S.R.L. a achiziționat de la SOFFA DEVELOPMENT S.R.L. servicii în valoare totală de 4.117.463,40 lei în baza contractului de prestări servicii imobiliare nr. 1/02.09.2022 încheiat între societățile NORDIS MANAGEMENT S.R.L prin director general Ciorbă Vladimir în calitate de client și LAMP DEVELOPMENT S.R.L., (redenumită SOFFA DEVELOPMENT S.R.L.) prin administrator Poștoacă Gheorghe Emanuel în calitate agent. Contractul avea ca obiect prestarea „serviciilor de consultanță și intermediere imobiliară”

Nordis Management S.R.L. a achiziționat de la NORTH POINT DEVELOPMENT S.R.L. servicii în valoare totală de 1.035.994,81 lei, în baza contractului de prestări servicii imobiliare din data de 15.03.2019 având ca obiect prestarea serviciilor „de consultantă și intermediere imobiliară ”și contractului de prestări servicii imobiliare nr. 4.05.2020 încheiat între societățile NORDIS MANAGEMENT S.R.L., prin Ciorbă Vladimir Răzvan, în calitate de client și NORTH POINT DEVELOPMENT S.R.L., prin Poștoacă Florin Alexandru, în calitate de agent, având ca obiect prestarea serviciilor „de consultanță și intermediere imobiliară”

Nordis Management S.R.L. a achiziționat de la TWENTY THREE PRIME PROJECTS S.R.L. servicii în valoare totală de 2.566.235 lei, în baza contractului  de prestări servicii nr. 34/01.09.2019 având ca obiect: activități de publicitate și a contractului de prestări servicii imobiliare nr. 2/01.08.2023

NORDIS MAMAIA S.R.L. a achiziționat de la  CAR STUDIO DETAILING S.R.L. servicii  în valoare totală de 1.397.936,84 lei, Din analiza prin sondaj a anexei nr. CRS2023052/29.12.2023 s-a constatat faptul că, o parte din clienții menționați în aceasta au fost comisionați și de către societatea NOBILEO REAL ESTATE S.R.L.

NORDIS MAMAIA S.R.L. a achiziționat de la  HATHOR TRADING ESTATE S.R.L,. servicii în valoare totală de 555.909,75 lei în baza contractului de prestări servicii din data de 15.01.2022, având ca obiect comisioane survenite din tranzacții imobiliare pentru proiectele NORDIS MAMAIA.

 NORDIS PROPERTY SERVICES S.R.L. a achiziționat de la   NOBILEO REAL ESTATE S.R.L. servicii  în valoare totală de 952.000 lei. La data încheierii contractului/facturii, respectiv la data începerii derulării contractului (01.03.2023), cele 19 unități locative care au făcut obiectul contractului de consultanță imobiliară și intermediere în vederea vânzării, nu se mai aflau în proprietatea societății.

Autor

  • Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: