Ce a făcut după ce s-a trezit din operație un bărbat care a primit o inimă de porc

Lawrence Faucette
Sursa foto: Aktualite

Un american muribund a devenit al doilea om din lume căruia i-a fost transplantată o inimă de porc.

Intervenția chirurgicală s-a încheiat cu bine, iar pacientul deja face glume și râde, semn că organismul lui a acceptat organul modificat genetic.

Următoarele săptămâni sunt însă critice. Mai ales că primul pacient care a trecut printr-o astfel de operație a trăit doar două luni după intervenție.

La 58 de ani, Lawrence a primit un diagnostic crunt. Insuficiența cardiacă îi poate curma viața în orice clipă și, restul problemelor medicale nu-l fac eligibil pentru transplant cardiac.

„Am fost respins de toate institutele de transplant de pe coasta estică (a Statelor Unite). Singura mea șansă este acest transplant care folosește o inimă de porc”, a declarat Lawrence Faucette, pacientul care a primit transplantul, potrivit stirileprotv.ro.

„Cum se poate să vorbesc cu un om care are o inimă de porc?”

Echipa de medici nu și-a putut ascunde încântarea, când, la două zile de la operație, pacientul stătea pe scaun și glumea.

„E un sentiment extraordinar să vezi că un om care are în piept o inimă de porc stă de vorbă cu tine”, a afirmat Dr. Muhammad Mohiuddin, profesor al Facultății de Medicină a Universității Maryland.

Următoarele săptămâni sunt cruciale pentru succesul intervenției. Mai ales că, la primul transplant de acest fel din lume, realizat anul trecut, inima de porc modificată genetic a cedat după două luni, iar pacientul a murit. Acum, medicii au modificat procedura și speră că îi vor prelungi viața lui Lawrence cu ani, nu luni.

Pentru pacient, orice zi în plus e prețioasă.

„O să mă agăț cu toate forțele de fiecare gură de aer, ca să rămân alături de ei (de membrii familiei) cât mai mult timp. Realist vorbind, știu că e un experiment, așa că trebuie să fim pregătiți să acceptăm orice s-ar întâmpla”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL