Ce cauta „printul” Paul in Malta, declaratii halucinante in fata judecatorilor

Sursă foto: Wikipedia / Paul-Philippe al României

Presa din Malta dezvaluie ce cauta Paul de Romania in aceasta tara. „Un print roman condamnat pentru coruptie a fost arestat in Malta, dupa ce a fost retinut in timp ce se afla in vizita cu ocazia unui eveniment organizat de Cavalerii de Malta”, relateaza Times of Malta.

Printul Paul-Philippe a fugit din Romania in 2020, cand a fost condamnat la aproape 3 ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie. In varsta de 75 de ani, el a fost arestat duminica in Malta, in baza unui mandat european de arestare, si a fost dus luni in fata instantei, unde i s-a refuzat eliberarea pe cautiune din cauza gravitatii acuzatiilor care i se aduc. Prezent in instanta insotit de sotia sa Lia, acesta si-a prezentat profesia ca fiind „membru al familiei regale” si a declarat ca locuieste la Paris.

Avocatul sau, Jason Azzopardi, a declarat in fata instantei ca acesta se afla in Malta pentru un eveniment organizat de Cavalerii de Malta si ca a fost „umilit in fata unor demnitari din toata Europa” in timpul arestarii sale de duminica seara. Inspectorul Roderick Spiteri a prezentat documente, inclusiv mandatul european de arestare, copii digitale ale hotararilor judecatoresti si certificatul procurorului general care a dat unda verde cererii.

Procurorul a prezentat o mostra de amprente digitale trimisa de autoritatile romane impreuna cu o fotografie a barbatului cautat pentru a dovedi ca cel arestat este printul. Inspectorul a declarat in fata instantei ca inculpatul este cautat pentru coruptie pentru a executa o pedeapsa cu inchisoarea de trei ani si patru luni.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: