CE deschide o anchetă suplimentară pentru neconformitate împotriva Apple

Sursa foto:pexels

Comisia Europeană a anunţat luni că a informat Apple cu privire la opinia sa preliminară potrivit căreia regulile magazinului său de aplicaţii App Store încalcă Regulamentul privind pieţele digitale, deoarece îi împiedică pe dezvoltatorii de aplicaţii să îi orienteze în mod liber către canale alternative pe consumatorii aflaţi în căutare de oferte şi conţinut, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În plus, Comisia a iniţiat o nouă procedură de neconformitate împotriva Apple fiind preocupată de faptul că noile sale cerinţe contractuale pentru dezvoltatorii terţi de aplicaţii şi magazinele de aplicaţii terţe, inclusiv noua „taxă pentru tehnologie de bază” a Apple, nu asigură respectarea efectivă a obligaţiilor Apple în temeiul Regulamentului privind pieţele digitale, scrie Agerpres.

În temeiul Regulamentului privind pieţele digitale, dezvoltatorii care îşi distribuie aplicaţiile prin intermediul App Store deţinut de Apple ar trebui să poată, în mod gratuit, să îşi informeze clienţii cu privire la alte posibilităţi de a cumpăra mai ieftin, să îi orienteze către ofertele respective şi să le permită să facă achiziţii.

Apple are în prezent trei seturi de condiţii comerciale care reglementează relaţia sa cu dezvoltatorii de aplicaţii, inclusiv regulile App Store privind orientarea clienţilor. Comisia constată, cu titlu preliminar, următoarele: niciuna dintre aceste condiţii comerciale nu le permite dezvoltatorilor să îşi orienteze în mod liber clienţii. De exemplu, dezvoltatorii nu pot furniza informaţii privind preţurile în cadrul aplicaţiei sau nu pot comunica în niciun alt mod cu clienţii lor pentru a promova oferte disponibile pe canale de distribuţie alternative.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: