Ce îi pregătește Călin Georgescu democrației din România: „Nu vor mai fi partide politice în această țară. Niciunul!”

Sursa foto: Youtube

Pentru că ziua alegerilor parlamentare se apropie de închiderea urnelor de vot, partidele pro-europene încep să se gândească deja la ce urmează, în ipoteza în care Călin Georgescu va câștiga și al doilea tur al prezidențialelor, duminica viitoare. Scenariile luate în calcul sunt îngrijorătoare, în condițiile în care Georgescu nu este un susținător al democrației, ba chiar a declarat, chiar în luna aprilie, că ”nu vor mai fi partide politice”. 

Călin Georgescu: „Partidele politice sunt niște gloabe la carul de aur al poporului român”

Călin Georgescu a spus, într-un discurs în fața unei audiențe, în luna aprilie a acestui an, că partidele din România vor fi desființate.

„Uite, eu vă spun, poate ne întâlnim, poate nu, cu unii dintre voi, vreodată. Nu vor mai fi partide politice în această țară. Niciunul! Niciun partid politic nu va mai fi! Pentru că strămoșii sunt vii, ei nu sunt morți. Sunt morți ăștia care se plimbă pe stradă ”, a spus el.

Zilele trecute, colaboratorii săi care refuză să își decline numele, au postat pe grupul de comunicare cu presa, o explicație a acestei afiormații.

”Citatul despre „partidele politice fiind cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator” îi aparține filosofului și publicistului Petre Țuțea. Este o metaforă care denunță manipularea și corupția care pot însoți sistemul politic, dar și relația dintre politicieni și poporul român: când partidele politice își pierd scopul sau își abuzează rolul, poporul le respinge. Domnul Călin Georgescu va guverna România respectând în mod strict Constituția și principiile statului de drept. Guvernarea sa va fi una transparentă și responsabilă, axată pe protejarea drepturilor cetățenilor și promovarea unui climat de echitate socială și economică. În ceea ce privește partidele politice existente, va colabora cu toate forțele politice care împărtășesc principiile fundamentale ale democrației, fără a face compromisuri față de corupție sau de interese personale. Obiectivul său este să depășească diviziunile politice și să construiască o Românie unită, bazată pe principii clare și decizii corecte, în interesul tuturor cetățenilor”, a fost explicația venită de la consilierii săi anonimi, la 24 de ore după ce a fost formulată întrebarea pe grupul respectiv de comunicare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: