Ce salarii au prezidențiabilii

Pretendenţii la cea mai înaltă funcție în stat nu au o situaţie materială foarte proastă. Dimpotrivă, cei mai mulţi o duc foarte bine, au proprietăţi imobiliare cu mult peste medie, case, vile, maşini, dar şi conturi în bănci sau acţiuni la diverse companii

În plus, dincolo de acestea, au şi salarii bune la posturile pe care le ocupă în acest moment. Mulţi câştigă cu mult peste media salarială a ţării, iar unii au venituri salariale la care unii nici măcar nu visează, scrie romaniatv.net

Dintre cei 12 pretendenţi la fotoliu de preşedinte, nu sunt publice date despre Gheorghe Funar şi Szilagyi Zsolt, candidatul PPMT, întrucât aceştia nu şi-au depus declaraţiile de avere.

Dintre ceilalţi prezidenţiabili – Klaus Iohannis, Elena Udrea, Victor Ponta, Călin-Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, Dan Diaconescu, Monica Macovei, Corneliu Vadim Tudor, Ioan Ghişe şi William Brânză – cel mai mare salariu l-a încasat Corneliu Vadim Tudor, din funcţia de europarlamentar, potrivit declarațiilor de avere din 2013.

Astel, Vadim s-a bucurat de un venit salarial de mii de euro, aferent sumei de 27.400 de lei pe lună, în timp ce Monica Macovei, candidat independent, încasează un salariu aferent sumei de 27.200 de lei.

Pe a treia poziţie se plasează premierul României. Victor Ponta câştigă 6.200 de lei pe lună, el fiind îndeaproape urmat de Ioan Ghişe şi William Brânză. Ghişe, independent, are un venit salarial de 5.638 de lei, în timp ce Brânză, care e susţinut de Partidul Ecologist Român, are un salariu de 5.156 de lei pe lună.

Urmează trei prezidenţiabili, care obţin retribuţii între 4 şi 5 mii de lei pe lună. Aceştia sunt: Călin-Popescu Tăriceanu (PLR), cu 4.910 lei, Kelmen Hunor (UDMR), cu 4.575 lei şi Elena Udrea (PMP), cu 4.003 lei.

De asemenea, pe ultimele poziţii se plasează Klaus Iohannis (ACL), cu un salariu de 3.320 lei şi Dan Diaconescu, care a obţinut un salariu lunar de 1.500 de lei, de la Oglinda TV.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL