Ce scrie presa ucraineană despre atacurile ruseşti de la graniţa României 

odesa bombardament
Foto: Captura video

În noaptea de duminică spre luni, 23 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra orașului Odesa, potrivit Ukrinform.

Primarul Odesei, Hennadiy Trukhanov, a menționat că orașul a trecut prin una dintre cele mai îngrozitoare nopți. Se acordă asistență tuturor celor afectați de atacul cu rachete, comandamentul operațional a fost desfășurat pe teren, iar serviciile de intervenție lucrează la fața locului.

Atacul a vizat centrul istoric al orașului Odesa, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. În urma agresiunii, 25 de monumente arhitecturale au fost avariate, inclusiv faimoasa Catedrală ortodoxă Schimbarea la Față. Printre clădirile avariate se mai numără și cinci grădinițe, patru școli și mai multe clădiri rezidențiale.

Douăzeci și două de victime au fost spitalizate la Odesa, inclusiv 3 adolescenți. O persoană a fost ucisă.

De asemenea, forțele ruse au continuat să atace și restul regiunii Odesa noaptea trecută, lansând un asalt cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare dunărene. Exploziile au avut loc la Reni și Izmail, situate pe Dunăre, în apropiere de granița dintre România și Ucraina, conform Trade Winds.

„Trei drone au fost distruse de forțele de apărare aeriană. În urma atacurilor, un hangar de cereale a fost distrus, au fost avariate rezervoare pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri și a izbucnit un incendiu într-unul dintre spațiile de producție, care a fost stins imediat”, se arată în raport.

Conform unor informații provizorii, patru lucrători portuari au fost răniți în urma atacului. Rapoartele de la fața locului sunt în curs de verificare.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL