Novak Djokovici, chinuit timp de 4 ore de un jucător de 18 ani la Australian Open

Sursa foto: Facebook / Novak Djokovici

Novak Djokovici a dat un test serios în primul tur la Australian Open, având nevoie de 4 ore pentru a trece de croatul Dino Prizmic, locul 178 ATP, scor 6-2, 6-7, 6-3, 6-4.

După un debut perfect de meci, Nole adjudecându-și ușor primul set, liderul mondial a pierdut controlul partidei în partea secundă. Adversarul său de numai 18 ani, câștigător la Roland Garros juniori în 2023, s-a distanțat la 3-1 și a menținut ritmul cât să trimită setul în tie-break. A câștigat duelul și s-a impus cu 7-6, chiar dacă Novak Djokovici a revenit de la 2-6 la 5-6.

Duel cu un australian în turul secund 

Sârbul și-a revenit în setul 3, câștigând tot după ce croatul avea 3-2. Apoi părea că nu va avea probleme în setul 4, conducând cu 4-0, însă tânărul s-a apropiat la 4-3 și 5-4. Nole a servit pentru meci și a mai făcut nicio greșeală, astfel că s-a calificat în turul secund după o luptă de fix 4 ore.

A fost pentru prima oară de la US Open 2010, când Novak Djokovici are nevoie de mai mult de 3 ore pentru a trece de turul întâi la un Grand Slam, ba a fost cel mai lung prim meci al lui Nole în manșa inaugurală a unui turneu major.

În turul doi de la Melbourne, sârbul va întâlni un australian: învingătorul din duelul reprezentanților gazdelor, Popyrin – Polmans.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL