Ce spun sondajele PNL despre bătălia Ponta- Iohannis

Președintele PNL, Klaus Iohannis a dezvăluit într-un interviu acordat Europa FM cum arată bătălia prezidențială cu Victor Ponta din punct de vedere sociologic.

Încercând să își impună eticheta de principal adversar al lui Victor Ponta, Iohannis se laudă cu datele unui sondaj comandat de PNL,  care indică faptul că diferența de procente dintre el și prezidențiabilul PSD scade pe zi ce trece.

“Chiar ieri am primit rezultatul unui sondaj. Arată că se consolidează poziţia mea, se slăbeşte poziţia prim-ministrului Ponta. Să nu ne imaginăm că vorbim de schimbări fundamentale, însă poziţia mea de peste 30% se consolidează pe zi ce trece. Diferenţa de 10% nu se mai confirmă. Diferenţa se apropie sensibil de 5%. Când am pornit în campania preelectorală, între noi a fost o diferenţă de 10% sau peste care, de la săptămână la săptămână, se diminuează“, a explicat Iohannis.

Prezidențiabilul ACL  a explicat că, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an, va ținti tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, o categorie de electorat considerată  inactivă.

“Campania mea se îndreaptă către tineri, între 20 şi 40 de ani, aceştia sunt alegătorii pe care vreau să îi ating prin campanie. Sper să îi conving, este un grup-ţintă care a stat departe de alegeri. E păcat, pentru că ei sunt viitorul ţării şi ar fi bine să contribuie prin vot la desenarea viitorului lor. Acest public reprezintă undeva la 20% din electorat, dar a reprezentat foarte puţin din cei care au venit să voteze“, a mai adăugat șeful PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: