Ce spune ministrul Justiției în contextul în care Iohannis i-a făcut plângere penală lui Dragnea

Marți, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus  o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Plângerea penală depusă la DNA a fost semnată de Klaus Iohannis. Dragnea este acuzat de abuz în serviciu.

Citește și FOTO – Iohannis, plângere penală la DNA împotriva lui Dragnea

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției a declarat miercuri că divergenţele politice nu trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale, asta în contextul în care Iohannis a depus o sesizare la DNA în legătură cu OUG privind migrația aleșilor locali.


La plecare de la CSM, întrebat dacă se aşteaptă să fie citat la DNA în legătură cu această plângere, ministrul a afirmat: „Nu cred că divergenţele politice pot şi trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale. Cred că există căi tot politice de a rezolva atunci când avem conflicte politice, nu prin intermediul justiţiei”, potrivit agerpres.

Cazanciuc a subliniat că, în urmă cu două zile, în Parlament, a făcut un apel la clasa politică să nu fie introdusă justiţia în disputele politice din această perioadă. 

„Poate va fi nevoie să repet acest mesaj şi poate toată lumea o să-l înţeleagă până la urmă. Dacă avem divergenţe politice, sunt căi tot politice de a le rezolva”, a susţinut ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: