„Ce știți despre 5G în afară de 5?”. Întrebări tehnice pentru candidații PSD si PNL, validați la șefia ANCOM

Sursa foto: ANCOM

Plenul Parlamentului i-a validat pe Vlad Bontea (PSD) și Pavel Popescu (PNL) ca vicepreședinți ai ANCOM, autoritatea care reglementează piața de aproape 3,5 miliarde euro a comunicațiilor electronice. La audieri, cei doi deputați nu au răspuns la întrebări tehnice din telecomunicații, iar acum au 3 luni pentru a demisiona din partidele din care fac parte, pentru a nu fi în incompatibilitate. În cadrul audierilor din Comisiile parlamentare, cei doi vicepreședinți ai ANCOM, ingineri cu zeci de ani experiență în domeniu care au condus licitațiile de spectru radio, au fost lăudați de parlamentari, relatează Hotnews.

Pe de altă parte, cei doi oameni susținuți de PSD și PNL nu au răspuns la unele întrebări tehnice adresate de parlamentari, îndeosebi de către deputatul USR, Miruță Radu Daniel, secretar al Comisiei IT din Camera Deputaților.

Primul candidat audiat de către deputați și senatori a fost deputatul PSD Vlad Bontea, fost șef al PSD Strehaia- Mehedinți. Potrivit CV-ului său acesta a fost în perioada 2006-2012 director Departament Pază, la Agenția Româna de Securitate, iar în 2012 numit vicepreședinte la ANPC.

În cadrul audierilor, Vlad Bontea a spus că a lucrat în privat până în 2014, când a intrat în administrația publică. Acesta a mai spus că a fost secretar general adjunct al AEP (n.a. Autoritatea Electorală Permanetă) și în perioada 2016-2020 a fost parlamentar.

„Consider că am o relație bună managerială, sunt un om aplecat, care ascultă, pentru mine este o provocare ANCOM, având în vedere viteza cu care ne dezvoltăm.”, a declarat acesta.

A urmat momentul întrebărilor de la parlamentari, iar un deputat USR, Miruță Radu Daniel, secretar în Comisia IT din Camera Deputaților, a semnalat posibile probleme legate de lipsa de experiență în domeniul IT&C.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: