Cehia, Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia doresc un embargo UE asupra cerealelor din Rusia şi Belarus

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Cehia, Polonia şi cele trei state baltice au cerut miercuri Uniunii Europene să impună un embargo asupra cerealelor provenind din Rusia şi Belarus, aliatul Moscovei, invocând invazia rusă în Ucraina, transmite AFP.

„Ca membri ai UE, considerăm că este imperativ să ne îndeplinim obligaţia morală de a bloca orice activitate care ar putea întări în mod potenţial” Rusia şi Belarus, au declarat miniştrii agriculturii polonez, ceh, lituanian, leton şi eston.

Într-o scrisoare comună, aceştia solicită Comisiei Europene să ia măsuri legale pentru „limitarea importurilor de cereale” din Rusia şi Belarus.

De asemenea, ei consideră „esenţial să se pună în aplicare măsuri pentru a împiedica intrarea pe piaţa UE a cerealelor potenţial furate din Ucraina”.

Cei cinci miniştri subliniază, de asemenea, că importurile de cereale din aceste ţări „exercită presiune” asupra pieţelor europene şi „concurează direct cu producţia fermierilor din UE”, într-un moment în care aceştia din urmă demonstrează în mai multe locuri din Europa pentru a-şi apăra sectorul de activitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL