Cei mai controversați europarlamentari: scandalagii, homofobi, conspiraționiști anti-UE

Sursă foto: Freepik

România trimite 33 de europarlamentari în Parlamentul European, iar o parte dintre aceștia riscă să provoace mai multe scandaluri la nivel european. Lista României conține mai mulți scandalagii, homofobi, conspiraționiști, persoane care resping cu toată puterea valorile pe care UE încearcă să le transmită statelor membre.

Maria Grapini (PSD-PNL)

Alianța PSD-PNL o va trimite pe Maria Grapini în Parlamentul European, pentru al treilea mandat. În trecut a fost și ministru, dar rămâne celebră pentru greșelile gramaticale și pozele pe care le pune pe rețelele de socializare. Aceasta este membru PUSL, dar susținută de PSD. Grapini a fost mereu fidelă lui Dan Voiculescu și acesta a răsplătit-o cu un loc în PE. În 2019, aceasta a reușit performanța de a inventa o nouă țară: Letiția. Deși nu stăpânește limba română, Grapini a publicat și mai multe romane, unele cu conținut copiat de pe forumuri.

În timpul pandemiei, Maria Grapini a făcut parte din grupul negaționiștilor, considerând că Ministerul Sănătății „măsluia” statisticile cu bolnavi pentru a ține oamenii „degeaba în case”.

Maria Grapini
Sursa foto: X

Cristian Terheș (AUR)

Cristian Terheș este un traseist care a schimbat mai multe partide pentru a-și păstra fotoliul din Parlamentul European. În 2024, a obținut mandatul pe lista AUR. Terheș demonstrează mereu că urăște Uniunea Europeană și tot ceea ce se decide la nivel european.

Cristian Terheș este homofob, homotrans și are o problemă cu orice minoritate sexuală. Acesta consideră că homosexualitatea este „păcatul”. Terheș s-a opus oricărei decizii UE privind drepturile LGBT și în România alimentează ura împotriva minorităților sexuale.

Europarlamentarul a fost și împotriva vaccinului anti-Covid și a criticat dur măsurile din timpul pandemiei. Este un admirator al lui Donald Trump și se consideră naționalist. Dar cel mai important aspect: Cristian Terheș urăște Uniunea Europeană și așteaptă finalul acesteia, după cum a declarat în mai multe interviuri.

Cristian Terhes
Cristian Terhes/Sursa: Facebook

Claudiu Târziu (AUR)

Un alt europarlamentar de pe lista AUR s-a remarcat cu declarații rupte de realitate, a promovat conspirații și a alimentat discursul anti-UE, deși acum vrea banii Uniunii Europene. În 2022, Târziu declara că România nu putea rămâne membru UE „în orice condiții”, ceea ce arată că AUR poate cere în orice moment ieșirea din Uniune.

Târziu a comparat Uniunea Europeană cu „Înalta Poartă” a Imperiului Otoman. Dar tot Târziu este un mare susținător al lui Mihai Viteazu, care a mers la Înalta Poartă pentru a-și cumpăra tronul în Țara Românească.

„Ce sunt guvernanţii de astăzi? Boierii trădători din vremea lui Ţepeş”, spunea Târziu.

Claudiu Târziu, sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Gheorghe Piperea (AUR)

Gheorghe Piperea, un avocat devenit celebru pentru lupta cu băncile, va merge și el în Parlamentul European cu AUR. Deși ar fi trebuit să vorbească despre sistemul bancar, Piperea s-a implicat în discursuri anti-UE, în ultimii ani. Acesta contestă tot mai mult Uniunea, a negat rolul vaccinurilor, a negat rolul măsurilor anti-pandemie și contestă comunitatea LGBT.

Gheorghe Piperea/ Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Axinia (AUR)

Adrian Axinia a câștigat un mandat de europarlamentar, pe lista AUR, după un mandat de deputat în Parlamentul României. În scurta sa experiență de parlamentar, Axinia a criticat frecvent Uniunea Europeană. Axinia merge în Parlamentul European pentru a contesta toate valorile UE și pentru a răspândi idei conspiraționiste. În trecut, acesta anunța că Uniunea Europeană voia să interzică cash-ul și să introducă doar moneda digitală.

Sursa foto: Adrian Axinia

Șerban Dimitrie Sturdza (AUR)

Șerban Dimitrie Sturdza obține mandatul de europarlamentar pe lista AUR, după ce a finanțat mai multe activități ale partidului în ultimii ani. Nu are experiență politică, dar în primele sale declarații se remarcă ura față de Uniunea Europeană. Sturdza consideră că UE „este o dictatură” și că „minți diabolice fac eforturi mari și pentru eliminarea numerarului și înlocuirea acestuia doar cu plăți electronice”.

Sturdza a comparat Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică. Se pare că membrii AUR nu se înțeleg în privința propagandei, pentru că alții o compară cu Imperiul Otoman.

Sursa foto: Șerban Dimitrie Sturdza

Diana Șoșoacă (SOS România)

Diana Șoșoacă este cel mai controversat europarlamentar pe care îl trimite România în Parlamentul European, pentru următorii 5 ani. Diana Șoșoacă iubește scandalul și orice conflict pe care îl poate provoca. Aceasta s-a făcut remarcată în timpul pandemiei, când a contestat orice măsură și orice vaccin.

În ultimii 2 ani, Diana Șoșoacă s-a declarat și o susținătoare a Rusiei, mergând de mai multe ori la Ambasada Rusiei la București. Aceasta a criticat Ucraina și, în 2023, a împiedicat venirea lui Zelenski în Parlamentul României pentru discursul său. Diana Șoșoacă va fi o mare provocare pentru Parlamentul European și va fi angrenată în multe scandaluri la nivel european.

Diana Șoșoacă este și ea homofobă, după ce în trecut a jignit homosexualii și alți parlamentari români. Limbajul injurios este una dintre caracteristicile sale, care atrage un electorat cu un nivel de educație foarte scăzut.

„Nu are legătură cu egalitatea în drepturi a femeilor ci are legătură cu introducerea în Parlament a grupurilor de minorități sexuale, de homosexuali și lesbiene, precum și a genului neutru. Noi nu putem accepta așa ceva, pentru că suntem o țară eminamente creștină”, declara Șoșoacă.

Într-un alt interviu, Șoșoacă a declarat că persoanele gay nu sunt normale și că le-ar trimite la psiholog și psihiatru.

„Cum aș reacționa? La psiholog și la psihiatru, să vedem ce probleme are. Eu nu aș avea un astfel de copil. Se poate întâmpla și se poate remedia situația. Nu este normalitate. Normalitatea este făcută din Adam și Eva, nu din Adam și Adam și Eva și Eva”, preciza Șoșoacă.

Dacă va face astfel de declarații în Parlamentul European, Diana Șoșoacă va atrage furia multor state UE care vor critica dur România și vor cere Guvernului să apere minoritățile sexuale din țara noastră. State precum Polonia și Ungaria au fost deja sancționate pentru că nu au respectat drepturile minorităților sexuale.

Diana Șoșoacă
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Luis Lazarus (SOS România)

Partidul SOS România îl mai trimite în PE și pe Luis Lazarus, alături de Diana Șoșoacă. Luis Lazarus a devenit cunoscut la OTV, pe vremea când apărea alături de Dan Diaconescu. Lazarus se ocupa de celebra „telenovelă Elodia”.

În timpul pandemiei, Lazarus s-a remarcat și el cu teorii ale conspirației, a negat măsurile anti-pandemie și a contestat importanța vaccinurilor. Acesta a fost mereu în umbra Dianei Șoșoacă și nu s-a expus foarte mult pe scena politică.

Sursa foto: Luis Lazarus

Vlad Voiculescu (ADU)

ADU, alianța dintre USR, PMP și Forța Dreptei, trimite și ea un europarlamentar controversat. Vlad Voiculescu este urmărit penal în România, în dosarul vaccinurilor. Dacă procurorii vor decide să-l trimită în judecată sau chiar să-l aresteze preventiv, atunci România riscă un scandal de corupție la nivel european.

Vlad Voiculescu, sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Vlad Voiculescu, sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Suveraniștii, viață grea în PE

Suveraniștii din România vor avea o viață grea în Parlamentul European, deoarece nici un grup european nu îi vrea. George Simion a făcut mai multe poze cu Giorgia Meloni, premierul Italiei, sperând că aceasta va accepta AUR în grupul ECR din PE. Dar Giorgia Meloni a susținut partidul românesc Alternativa Dreaptă la alegerile europarlamentare. Viktor Orban ar fi cel care ar bloca intrarea AUR în grupul ECR, deoarece Orban și Meloni sunt buni prieteni.

De asemenea, SOS România nu are niciun contact cu grupurile din Parlamentul European și riscă să rămână în afara acestora. Discursul homofob al Dianei Șoșoacă o va izola complet în PE. De asemenea, niciun grup nu va dori un partid care vizitează Ambasada Rusiei în această perioadă.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: