Cel mai bogat primar din România: imperiul imobiliar construit de Petre Iacob și avere de peste 100 de milioane de euro

Sursa foto: Petre Iacob

Corupția în România este un fenomen perceput ca fiind generalizat, care cuprinde multe structuri și niveluri ale societății românești . Cultura corupției în administrația publică are o tradiție îndelungată în societatea din România și este privită cu respingere văzând cazurile primarilor și politicienilor care își folosesc familiile și proprii copii în săvârșirea infracțiunilor și deturnarea fondurilor publice .
Istoricul primarilor arestați în România sau al primarilor fugari care dorm prin gări sau bodegi, doar să fugă de executarea deciziei justiției române, nu îl sperie pe Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni, care a realizat fraudulos o avere de peste 100 milioane euro prin folosirea cu meschinatate și sânge rece a familiei și a propriilor copii introduși în afaceri ilegale pe teritoriul primăriei pe care o conduce .

Orașul Popești-Leordeni, situat în apropierea Bucureștiului, beneficiază de un avantaj imobiliar considerabil, fiind în plină „dezvoltare” în ultimii ani.

Acest lucru a crescut semnificativ valoarea proprietăților imobiliare și a atras investiții în infrastructură și servicii.

Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, respectiv cel mai bogat primar din România, se află în centrul unor multitudini de acuzații juridice de o amploare uriașă, fiind si cel mai „norocos” edil într-un oraș în plină expansiune, iar acest lucru i-a oferit o platformă propice pentru influență și acțiuni imobiliare ilegale.

Printre fapte săvârșite infracțional, conform anchetatorilor, edilul este acuzat că ar fi autorizat plati pentru un apropiat, din banii primăriei, fără ca acesta să fie angajat sau consilier local.

Anchetările susțin că, în perioada 2012-2020, Petre Iacob a dispus plata a 86 de facturi fiscale emise de Vodafone România SA și Orange SA pentru abonamentul de comunicații electronice, folosit de un individ numit Stoian Petrică, fără a avea vreo legătură oficială cu Primăria Popești-Leordeni. Prejudiciul estimat se ridică la suma de 17.902,14 lei.

PUZ-uri si Autorizații de construire conditionate de mita sau asocieri in proiecte imobiliare cu membrii familiei sale

Recent, cetățenii din județul Ilfov și anumiți consilieri locali din Consiliul Local Popești au furnizat detalii tulburătoare redacției GS NEWS privind imperiul imobiliar construit de Petre Iacob și averea sa de peste 100 de milioane de euro, realizată ilegal.

Cu toate acestea, Petre Iacob pare să beneficieze de o imunitate neobișnuită în fața instituțiilor publice, care nu au intervenit pana in prezent în privința afacerilor sale ilegale din domeniul imobiliar.

Acesta este suspectat că ar fi intervenit în procesul de emitere a autorizațiilor de construire pentru dezvoltatori imobiliari, sub influența unor persoane din afara instituției si a conditionat emiterea PUZ-urilor si a autorizatiilor de construire prin asocieri in proiecte imobiliare a membrilor familiei sale.

În plus, primarul a fost acuzat și de alte practici discutabile, precum manipularea achizițiilor publice și fragmentarea licitațiilor în scopul favorizării unor anumite firme, în detrimentul transparenței și concurenței reale în cadrul procesului de achiziții publice. Aceste practici sunt considerate abuz în serviciu conform legii și reprezintă o încălcare gravă a regulilor de administrare a fondurilor publice.

Unul dintre cele mai grave aspecte este legat de afacerile dubioase în care sunt implicați membrii familiei primarului.

Claudia Iacob, fiica primarului Petre iacob este varful de lance in caracatita de firme care au dus la realizarea de averi fabuloase

Conform investigațiilor, mai multe afaceri sunt înregistrate pe numele acestora, iar primarul pare să folosească funcția sa pentru a facilita avantaje și privilegii pentru aceștia. Cea mai vizată este chiar fiica primarului, Claudia Iacob. Aceasta este administrator principal și asociat unic pentru toate firmele în cauză.

Copii primarului sunt asociati cu trei firme de afaceri: FRATII IACOB COMPANY SRL, PALM RESIDENCE DELUXE SRL și JOYA SHOES CONCEPT SRL, iar fiica lui, Claudia Iacob este acționar principal al acestor companii, ceea ce ridică multe semne de întrebare cu privire sumele dobandite si infractiunile savarsite.

Nici fiul primarului, Tudor Iacob, nu este străin de afacerile imobiliare. Acesta a construit în anul 2014 în asociere cu alte 2 persoane, 2 imobile de 4 etaje în Șoseaua Olteniței nr. 14D, lucrări realizate în baza autorizației de construire nr. 299/14.07.2014 eliberată tot de Primarul Petre Iacob.

În fața acestei situații alarmante, mulți cetățeni din Popești Leordeni se întreabă cu indignare cum este posibil ca autoritățile să nu intervină în cazul unor evaziuni fiscale și deturnări de fonduri publice si acumularea de averi ilegale de peste 100 de milioane de euro.

De ce e nevoie de curaj pentru ca un procuror sa isi facă datoria si sa instrumenteze dosarele elitelor din Popesti Leordeni, a primarului Petre Iacob, a familiei acestuia, administratorului public Teodireanu Constantin Alin, si a altor persoane care fac parte dintr-un grup infractional, care au dus la acumularea unor averi fabuloase, se întreabă indignați cetatenii din Popești-Leordeni, sfidati de luxul si averea ilegala a primarului si a familiei acestuia.

Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, pare să fi trădat încrederea comunității locale și să fi compromis integritatea instituției pe care o reprezintă.

Acuzațiile de abuz în serviciu și favorizarea unor interese personale în detrimentul bunăstării publice sunt extrem de grave și necesită o investigație riguroasă, mai spun cetățenii.

Desfășurându-se într-un cadru mai amplu de practici dubioase, acuzațiile care planează asupra primarului Iacob arată un model de comportament care nu poate fi trecut cu vederea. Intervenția în procesul de emitere a autorizațiilor de construire, manipularea achizițiilor publice și implicarea în afaceri de familie ridică semne de întrebare serioase cu privire la integritatea și etica sa.

Este important ca administrația publică să funcționeze în interesul cetățenilor și să acționeze în conformitate cu principiile transparenței și responsabilității. Acțiunile suspecte ale primarului Iacob subminează încrederea în sistemul democratic și necesită o reacție fermă din partea instituțiilor responsabile.

Populația din Popești-Leordeni și din întreaga țară merită să trăiască într-un mediu în care deciziile administrative sunt luate în interesul lor și al comunității, nu în beneficiul unor interese obscure și personale.

Indicele de percepție a corupției :România rămâne în top 3 UE

Cu un scor de 44 din 100 de puncte posibile, România rămâne în topul celor mai corupte țări din UE, conform clasamentului din 2022.
Din această cauză nu avem autostrăzi, spitale, infrastructura și suntem la coada Europei la multe capitole .
Din această cauză cel mai bogat primar din România, Petre Iacob, sfidează cetățenii din Popești-Leordeni cu venituri normale și cinstite și adâncește crizele sociale dintr-un oraș acaparat cu forta prin puterea funcției deținute.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: