Cel mai vechi monument istoric al Bucureştiului, părăsit de autorități. A ajuns groapă de gunoi

Sursa: Wikipedia

Cel mai vechi și mai important monument istoric al Capitalei zace părăsit de autorități. Curtea Veche, prima cetate a orașului ridicată de Vlad Țepeș, dispare puțin câte puțin în fiecare zi. De aproape patru ani funcționarii Primăriei Generale par incapabili să găsească o soluție pentru consolidarea și restaurarea construcției. Lucrările au fost oprite odată cu intrarea în faliment a Companiei Municipale Consolidări și de atunci locul a devenit o groapă de gunoi. Anual mii de turiști, mai ales străini, bat la poarta cetății intrigați de legenda lui Dracula. Nimeni nu are voie să intre și sunt ținuți în spatele unui gard înalt care delimitează șantierul. Tot ce primesc este imaginea nepăsării și a dezintersului funcționarilor statului. Urmăriți un nou episod al campaniei „Statul la stat”.

Toma Petcu, reporter Digi24: Am ajuns aici și nu pot intra… La Curte… Pentru că sunt domnii de la Compania Municipală care zic că ei trebuie să îmi dea accesul, nu primăria, că… clădirea… ba da asta se întâmplă… Nu, eu i-am găsit aici.

Dacă nu ar fi de plâns, cu siguranță ne-am distra pe cinste. Pentru a putea filma, am cerut aprobare Primăriei Capitalei, proprietarul complexului Curtea Veche. La intrare suntem întâmpinați însă de câțiva domni de la Compania Municipală Consolidări, află de câțiva ani în faliment.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: