CFR SA – Traficul este deschis pe toate magistralele feroviare. Nu sunt trenuri blocate

Sursa foto: CFR Călători

CFR SA anunţă luni dimineaţă că traficul este deschis pe toate magistralele feroviare şi că nu sunt trenuri blocate, în condiţiile în care, la sfârşitul săptămânii trecute, circulaţia feroviară în sud-estul ţării a fost afectată de căderile de zăpadă şi de viscol.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, inclusiv pe secţiile de cale ferată de pe raza Sucursalelor Regionale CF Constanţa şi Galaţi, nu sunt linii CF închise şi nici trenuri blocate. Pe raza SRCF Galaţi, circulaţia se desfăşoară în condiţii normale de trafic, măsura de tractare a garniturilor cu locomotive Diesel fiind ridicată încă de duminică, 26 noiembrie, de la ora 18.40, iar toate trenurile înscrise în circulaţie de operatorii de transport feroviar de călatori sunt tractate cu locomotive electrice. Se menţine însă restricţia de viteză de 70 de km/h pe intervalul de cale ferată Galaţi – Făurei – Ţăndărei, măsură care prelungeşte durata de călătorie, pe această porţiune, cu 10 – 20 de minute”, transmite compania.

În ceea ce priveşte reţeaua feroviară de pe raza SRCF Constanţa, traficul este în continuare adaptat la condiţiile meteo nefavorabile. Trenurile pe magistrala Bucureşti – Constanţa şi retur circulă în continuare tractate doar cu locomotive Diesel, măsură încă valabilă în prima parte a zilei de luni, iar în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, vor fi transmise operatorilor de transport de călători noile condiţii de circulaţie. Tractarea garniturilor cu locomotive Diesel prelungeşte durata de parcurs a călatoriei pe Magistrala 800 cu 15 – 30 de minute.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: